2024. Július 22. hétfő
Ausztrál szakértők szerint a terhesség alatt szedett halolaj-kapszula, amely gazdag omega-3 zsírsavakban, segíthet megelőzni a születendő gyerekeknél az ekcéma kialakulását.

Az Adelaide Egyetem vizsgálatai során omega 3-tartalmú étrend-kiegészítőket szedő édesanyák gyermekeinél háromszor ritkábban fordult elő a súlyos bőrszárazsággal járó betegség. Ezeknél a gyerekeknél a tojásallergia kialakulásának esélye is ötven százalékkal kevesebb volt.

halolaj, ekcéma, terhesség

A kutatók szerint a méhlepényen át felszívódó omega-3 zsírsavak segítenek megerősíteni a gyerekek immunrendszerét, ami megóvhatja őket az ekcéma kialakulásától. A vizsgálatokban 706 olyan terhes nő vett részt, akiknek családjában előfordult már allergiás megbetegedés. A nők fele napi háromszor kapott halolajat a terhesség 21. hetétől egészen a szülésig, a többiek pedig egyszerű növényi olajat szedtek.

Bár az omega 3-tartalmú étrend-kiegészítők szedése hasznos lehet, a terhes anyáknak nem ajánlott a gyakori halfogyasztás, a halhús ugyanis nagy mennyiségben tartalmazhat higanyt, ami káros lehet a magzatra.


Forrás: Medipress
2012. 02. 07.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés