2021. Június 23. szerda
A felfázás okozta rendkívül kellemetlen tüneteket számos nő megtapasztalja élete során. Szerencsére azonban nem szükséges tétlenül elviselni a panaszokat, hiszen létezik természetes alapú megoldás a probléma kezelésére.

Érdekesség, hogy a köznyelvben egyszerűen csak felfázásként emlegetett állapot hátterében többnyire kórokozók állnak, nem kizárólag a hideg. Bár valóban okozhat panaszokat, így gyakori vizelési ingert és enyhe fájdalmat vizeletürítés közben, ha hideg helyre ülünk, az így kialakuló úgynevezett catharralis hólyaggyulladás ugyanakkor rendszerint gyorsan el is múlik.

 

felfazashozegy

Egészen más viszont a helyzet, ha kórokozók, elsősorban baktériumok támadják meg a húgyúti rendszert. Anatómiai okokból a fertőzés kockázata sokkal magasabb a nőkre nézve. Kialakulásában természetesen sokszor közrejátszhat a meghűlés. Fiatalok körében is meglehetősen gyakori probléma, a menopauza során fellépő hormonális változások nyomán pedig csak még inkább megnő a kellemetlenség előfordulásának veszélye. Összességében a nők mintegy fele találkozik előbb-utóbb a fertőzés okozta heveny hólyaghuruttal. A tünetek között gyakran és hirtelen jelentkező vizelési inger, égő, csípő érzéssel járó vizeletürítés, a kismedence tájékán jelentkező fájdalom, diszkomfort, valamint a vizelet kellemetlen szagúvá, zavarossá, sötétebbé válása is felléphet. Egyebek mellett olyan káros hétköznapi szokások is segíthetik a baktériumok megtelepedését és elszaporodását, mint a gyakori vizelettartogatás és a nem megfelelő mértékű folyadékbevitel.

felfazashozketto

Enyhébb esetekben nem kell azonnal orvoshoz fordulni a panasszal, ha azonban napokon keresztül sem javul, esetleg romlik is az állapotunk, mindenképpen érdemes szakembert felkeresni. Mindemellett a hólyaghurut kúrálását érdemes minél hamarabb megkezdeni. 

felfazasharom

 

 


2018. 03. 26.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés