Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Természetes megoldás felfázásra

A felfázás okozta rendkívül kellemetlen tüneteket számos nő megtapasztalja élete során. Szerencsére azonban nem szükséges tétlenül elviselni a panaszokat, hiszen létezik természetes alapú megoldás a probléma kezelésére.

Érdekesség, hogy a köznyelvben egyszerűen csak felfázásként emlegetett állapot hátterében többnyire kórokozók állnak, nem kizárólag a hideg. Bár valóban okozhat panaszokat, így gyakori vizelési ingert és enyhe fájdalmat vizeletürítés közben, ha hideg helyre ülünk, az így kialakuló úgynevezett catharralis hólyaggyulladás ugyanakkor rendszerint gyorsan el is múlik.

  [1]

Egészen más viszont a helyzet, ha kórokozók, elsősorban baktériumok támadják meg a húgyúti rendszert. Anatómiai okokból a fertőzés kockázata sokkal magasabb a nőkre nézve. Kialakulásában természetesen sokszor közrejátszhat a meghűlés. Fiatalok körében is meglehetősen gyakori probléma, a menopauza során fellépő hormonális változások nyomán pedig csak még inkább megnő a kellemetlenség előfordulásának veszélye. Összességében a nők mintegy fele találkozik előbb-utóbb a fertőzés okozta heveny hólyaghuruttal. A tünetek között gyakran és hirtelen jelentkező vizelési inger, égő, csípő érzéssel járó vizeletürítés, a kismedence tájékán jelentkező fájdalom, diszkomfort, valamint a vizelet kellemetlen szagúvá, zavarossá, sötétebbé válása is felléphet. Egyebek mellett olyan káros hétköznapi szokások is segíthetik a baktériumok megtelepedését és elszaporodását, mint a gyakori vizelettartogatás és a nem megfelelő mértékű folyadékbevitel.

Enyhébb esetekben nem kell azonnal orvoshoz fordulni a panasszal, ha azonban napokon keresztül sem javul, esetleg romlik is az állapotunk, mindenképpen érdemes szakembert felkeresni. Mindemellett a hólyaghurut kúrálását érdemes minél hamarabb megkezdeni.  [2]

 

 



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/felfazas