2021. Május 07. péntek

Fókuszban: Az étkezési zavarok

bulimia nervosa
A bulimia nervosa leginkább serdülőket, fiatal felnőtteket érintő étkezési rendellenesség, mely súlyos testi szövődményekkel járhat.
BŐVEBBEN


bulimia
Már a tízes éveik elején járó fiúk is a bulimiához fordulnak, ha fogyni akarnak, állítják tanulmányok, amelyek szerint az étkezési zavar mára jóval elterjedtebbé vált a kamaszkor küszöbén álló fiúk, mint a lányok körében.
BŐVEBBEN


anorexia
A tavasszal született gyerekeknek nagyobb, az ősszel születetteknek kisebb a kockázatuk arra, hogy étkezési zavar, anorexia alakuljon ki náluk, állítják brit kutatók.
BŐVEBBEN


pica
Aki ellenállhatatlan vágyat érez néha egy kis édesség iránt, adjon hálát azért, hogy csak ehető falatokért kaparja a falat, vannak ugyanis olyanok, akik furcsa, ráadásul nem ehető dolgokért sóvárognak, például babahintőportért.
BŐVEBBEN


táplálkozási zavar
Izraeli kutatóknak köszönhetően könnyebbé válhat a táplálkozási zavarokban szenvedők, és az azokra hajlamosak kiszűrése: a szakemberek szerint elég megkérni őket arra, hogy rajzolják le magukat.
BŐVEBBEN


egy szem borsó, evészavar, fogyókúra, testképzavar
Az általános iskolások negyede életében egyszer fogyókúrázott már, a felnőtt nők közel fele elégedetlen testével, és az evészavarok már a férfiakat is utolérték – a legújabb, evészavarokkal kapcsolatos kutatási eredmények lesújtó képet festenek, derült ki a II. Magyar Evészavar Kongresszuson.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés