2021. Május 07. péntek

A hónap témája: Epebetegségek, az epebetegek étrendje

gyógynövények, epebetegségek

Az epepanaszok kialakulásának hátterében álló okok között az egyik legfontosabb a túl zsíros, fűszeres ételek fogyasztása. A helyes étrend mellett sokat segíthetnek e problémák kezelésében a gyógynövények.


BŐVEBBEN


epebeteg, karácsony

Nincs is szebb látvány a karácsonyi asztalon a ropogósra sült pulykánál, a szépen dagadó, tejfeles töltött káposztánál, ami után egy finom bejgli teszi teljessé a lakomát.Ki szeretne karácsonykor is arra figyelni, milyen finom falatokat kell elfelejtenie? Az epebetegeknek mindenképpen tanácsos, mert a hagyományos karácsonyi ételek többsége nem éppen a diétás fogások közé tartozik. Mi kerüljön az epebetegeknél az ünnepi asztalra?


BŐVEBBEN


epe, diéta

Mivel az epe a zsírok emésztésénél játszik szerepet, az általános epekímélő étrend esetén a zsírbevitel csökkentése alapvető követelmény. Akut epehólyag-gyulladás vagy epeköves roham után, a görcsös állapot ideje alatt szigorú koplalásra van szükség.


BŐVEBBEN


epehólyag-gyulladás
Epehólyag-gyulladás kövek hiányában is kialakulhat, amit leggyakrabban bakteriális fertőzés vált ki. A betegség klinikai tünetei és szövődményei azonban megegyeznek a köves epehólyag-gyulladáséval.
BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés