2021. Május 07. péntek

A hónap témája: Egészségvédő zöldségek-gyümölcsök

csicsóka
A leginkább a burgonyához hasonlítható csicsóka sok szempontból előnyösebb gumós társánál, ráadásul csökkenti az édesség utáni vágyat és a fáradtságérzetnek is kitűnő ellenszere.
BŐVEBBEN


káposzta, rák, rákmegelőző
Ez a mindennapi zöldségféle nemcsak, hogy vitaminokban és tápanyagokban gazdag, de ma már tudományosan igazolt gyógyító, betegségmegelőző hatással is rendelkezik. Kéntartalmú fitovegyületei a rák különböző fajtái ellen védhetnek.
BŐVEBBEN


répa
A sárgarépa karotinjai erősítik az immunrendszert, védenek a szabad gyökökkel szemben, és a daganatos betegségek megelőzésében is jelentős szerepük lehet.
BŐVEBBEN


narancs

Az egyik legfontosabb természetes C-vitamin-forrásunk a kellemesen savanykás ízű narancs, melynek héja, és a gerezdjeit elválasztó kevésbé ízletes hártyája is tápanyagokban gazdag. Akkor a legegészségesebb, ha nem csak a kifacsart levét, hanem magát a gyümölcsöt fogyasztjuk.


BŐVEBBEN


Fejtett bab
Ez a nagy tápértékű, laktató zöldségféle bármely kiegyensúlyozott étrend zsírszegény, rostban gazdag alapanyaga lehet, a vegetáriánusok meg szinte nem is nélkülözhetik. Frissen fejtett nyári változata különösen ízletes.
BŐVEBBEN


ananász tisztítókúra zsírégető

Többféle kedvező hatást gyakorol egészségünkre az ananász. Szerencsére már hazánkban sem csak konzerv formájában szerezhető be, hanem a friss, illatos gyümölcs is kapható. Valódi gyógyító, egészségmegőrző hatást és segítséget a fogyókúra idejére ugyanis csak az utóbbitól várhatunk.


BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés