2024. Július 14. vasárnap
Egy friss kutatás kimutatta, hogy a legtöbb bántalmazás és csúfolódás a kövér gyerekeket éri az iskolában. A testsúlyuk miatt gyakrabban válnak célponttá a gyerekek, mint az etnikumuk, nemi orientációjuk vagy vallásuk miatt.

A kutatók több mint 2800 Egyesült Államok-beli, kanadai, izlandi és ausztráliai felnőttet kérdeztek meg, akiknek legalább 70 százaléka vélte úgy, hogy a testsúly gyakran játszik szerepet a gúnyolódásokban és bántalmazásokban. A kutatást vezető Rebecca Puhl, a Connecticut Egyetem szakembere szerint, tekintve a gyerekkori elhízás igen nagy mértékét, ez egy olyan probléma, amivel foglalkozni kell mind kormányszinten, mind az iskolákon belül.

A Pediatric Obesity című lapban közzétett vizsgálat azt is kimutatta, hogy a megkérdezett felnőttek 60 százaléka szerint a tanároknak, szülőknek, egészségügyi dolgozóknak és az ország vezetőinek egyaránt fontos szerepe lehet abban, hogy a testsúllyal kapcsolatos zaklatásoknak gátat vessenek. Emellett abban is egyet értett a többség, hogy a gyerekeket különösen fontos megvédeni a bántalmazásoktól, hiszen ekkor még rendkívül sebezhetőek és érzékenyek, és a gyerekkorban őket ért traumáknak egész életükre kihatása lehet.


Forrás: Medipress
2015. 08. 11.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés