2024. Július 18. csütörtök

Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

Egy egereken végzett vizsgálat eredményei felvetik, hogy a 2-es típusú cukorbetegség és az elhízás nem jár minden esetben együtt. Az is kiderült, hogy a cukoranyagcsere szabályozása összefügg a termékenységgel is.


Sokan, köztük orvosok is úgy gondolják, hogy 2-es típusú cukorbetegség csakis az elhízás következményeként alakulhat ki – mondta el Dr. Joel Elmquist, a Texasi Egyetem Southwestern Egészségügyi Központjának belgyógyász professzora egy sajtóközleményben. „Eredményeink azt mutatják, hogy nem minden esetben ez a helyzet, legalábbis egereknél nem. Az állatok elhízás nélkül is lehetnek súlyos cukorbetegek, ez pedig azt sugallja, hogy létezik egy olyan kör vagy útvonal az agyban, amely magyarázza a leptin erőteljes anti-diabetikus hatását.”

Diabetes elhízás nélkül

Ez Elmquist szerint az emberekre nézve is azt jelenti, hogy nem kell elhízottnak lenni ahhoz, hogy valaki cukorbeteg legyen.

A leptin egy anyagcserehormon, amely a teltségérzet kialakulásáért felelős, ezáltal pedig fontos szerepet játszik az elhízás kialakulásában. A mostani kutatásban felmerült, hogy a leptin és egy másik anyagcserehormon, az inzulin együtt hat az agyban, így szabályozva a cukoranyagcserét. A tudósok úgy vélik, egyes agyi sejtek fontos szerepet játszanak a fogyásban azáltal, hogy csökkentik az étvágyat.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ha komolyan veszed a tartós fogyást,

és a későbbiekben is egészségesen szeretnél főzni:

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

- Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetsz benne

- Füst- és szagmentes

- Mikró helyett is jó, mindent tud, amit egy mikrohullámú sütő, sőt tehetsz bele alufóliát, vagy akár tepsit is

- Megőrzi az ételek vitamintartalmát a kíméletes halogén főzési eljárásnak köszönhetően.

- Megtapasztalhatod az ételek valódi ízét, a zárt rendszerben sosem érzett ízek jönnek elő..

 

MEGNÉZEM A LÉGKEVERÉSES HALOGÉN FŐZŐKÉSZÜLÉKET >>

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Emellett az is kiderült a Cell Metabolism folyóiratban publikált kutatási eredményekből, hogy azok a nőstény egerek, amelyek agysejtjei nem tudtak reagálni a hormonokra, szaporodási gondokkal küzdöttek és kevesebb utódot hoztak a világra.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés