2021. Szeptember 27. hétfő
Védjük bőrünket a nap sugaraitól -  Alapos arctisztítás
A mértéktelen napozás nem csak bőrrákot okozhat, hanem látványosan öregíti is a bőrt. A szarkalábak, mélyebb ráncok megjelenéséért természetesen nem csak a napozás a felelős. Nézzük, mit tehetünk a nyári csodás bőrért!

Védjük bőrünket a nap sugaraitól

Kétségtelen, hogy a napozás fontos az egészségre nézve, a napsugarak hatására például D-vitamin képződik a szervezetünkben, ami az egészséges csontok legfontosabb építőköve. A bőr azonban cseppet sem hálás érte, ez megfigyelhető azoknak a hölgyeknek-uraknak a bőrén, akik rendszeresen és sokat napoznak, szoláriumoznak. Néhány év után elvékonyodik és erősen ráncosodik a bőrük, koruknál évekkel idősebbeknek látszanak. Nem csak az arcbőrt kell védeni, az ajkak is le tudnak égni. A nappali arckrémek nagy része már tartalmaz fényvédőt is, érdemes erről vásárlás előtt tájékozódni. Olyan könnyű textúrájú naptejek is vannak, amelyek kifejezetten az arc bőrére valók. Egy csinos nyári széles karimájú kalap pedig árnyékban tarthatja az arcunkat. Ha napozunk, használjunk tehát magas védőfaktorú napozókrémet, és napozás után is tápláljuk a bőrt hidratáló hatású, ránctalanító krémekkel. Ha mégis kissé túlzásba estünk, jó szolgálatot tesznek a bőrirritációt csökkentő, nyugtató krémek, gélek.

Merz szép bőr nyáron

Alapos arctisztítás

A bőr ebben az évszakban erőteljesebben zsírosodik és izzad, így sokkal könnyebben megtapad rajta a por és egyéb szennyező anyagok, amik eltömítik a pórusokat. Fontos tehát, hogy időt szánjunk az extra bőrtisztításra, a pórusok összehúzására. Arctisztító tejek, arctonikok, habzó lemosók letávolítják a sminket, a szennyeződést, hetente egyszer pedig érdemes bőrradírozást is végezni, amitől tökéletesen tiszta, bársonyosan sima lesz. Vízparton, napozáskor semmiképp ne legyen rajtunk smink, egyéb alkalmakkor pedig használjunk könnyebb állagú alapozót, púdert. Napozás előtt azonban még ezt a pillekönnyű sminket is mindig távolítsuk el!


Szerző: Nagy Tünde
2020. 08. 23.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés