2021. Június 23. szerda
Miért nem szépek a hegek? -  Helyes hegkezelés: kis odafigyeléssel nagy hatás
A nyári, nyitott ruhákban előbukkanó régebbi, vagy új hegek elsősorban a nőknek jelentenek problémát, egy-egy sérülés nyoma a férfiakat még vonzóbbá is teheti. Hölgyek esetében a hegek csökkenthetik a vonzerőt és a magabiztosságot. Hogyan gyógyulnak a sebek a lehető legkisebb heggel és miképpen halványíthatjuk a régebbi hegeket otthon?

Az esztétikai problémán túl a hegek egy sor más kényelmetlenséget is okozhatnak, úgy mint: viszketést, feszülő érzést, hőmérsékletváltozásra mutatkozó érzékenységet. A modern hegkezelés nem csak halványítja a heget, hanem puhává, rugalmassá teszi a bőrt, ezáltal enyhíti a panaszokat.

Modern hegkezelés

Miért nem szépek a hegek?

Míg a bőrfelszínt érintő kisebb horzsolások heg nélkül gyógyulnak, mélyebb sebek gyógyításánál a szervezetnek gyorsan kell reagálnia, mert a fertőzések elkerülése előrébb való szempont, mint a szépség. A gyors szövetpótlás, a seb zárása így az esztétikum rovására megy, és a hegszövet így sosem lehet olyan szép, mint az ép bőr.

Helyes hegkezelés: kis odafigyeléssel nagy hatás

A seb méretétől függően akár két évig is eltarthat, amíg egy heg eléri a végleges formáját. Ebben az időszakban a legkönnyebb halványítani a heget, a régebbi hegek hatékony kezelése több kitartást igényel. Annál jobb, minél korábban kezdjük a hegkezelést, ideálisan amint a seb bezárult vagy a varratok eltávolításra kerültek. A friss hegek kezelésére legalább 2-3 hónapot szánjunk, míg a régebbi hegszövetek halványítása akár hat hónapig is eltarthat.

A hegszövet nagyon lassan regenerálódik. Legyen türelmes és kitartó – megéri az erőfeszítést!

Alapvető fontosságú, hogy a heg aktív hatóanyagokkal és olyan anyagokkal legyen ellátva, amelyek gátolják a túlzott hegképződést, csökkentik a kipirosodást és javítják a bőr rugalmasságát és lágyságát.


Szerző: Tajnafői Éva
2020. 08. 23.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés