2024. Május 21. kedd

Az elmúlt években egyre népszerűbbé vált a sebészeti beavatkozást nem igénylő arcfeltöltés, az arc akupunktúra. Tíz éve még csak a Botox, vagy a különböző töltőanyagok jelentették az alternatívát, manapság az embereknek azonban másra van szükségük.


Shali Rassouli, a kínai orvostudomány okleveles gyakorlója és a kozmetikai akupunktúra specialistája szerint ez az egyetlen olyan kezelés, mely a fentiekhez hasonló hatásfokkal rendelkezik.

botox, akupunktúra

A kétezer éve alkalmazott akupunktúra a test bizonyos pontjainak tűkkel, hővel és nyomással való stimulálásával hat. Rassouli elmondása szerint a 25-75 tű arcon való elhelyezése serkenti a vérkeringést és stimulálja a kollagén termelését, mely feltölti a ráncokat, valamint feszessé teszi a megereszkedett bőrt és szemhéjakat. A szakember szerint az akupunktúra előnye a Botoxhoz képest, hogy nincsenek mellékhatásai.

Egy 1996-os felmérés szerint a kezelés 300 emberből 90%-nál volt hatásos, a nyugati orvosi szaklapok azonban még nem vizsgálták felül a kutatást és számos nyugati világbeli orvos még mindig szkeptikus. Egy Santa Monica-i plasztikai sebész, Michael McGuire például azon a véleményen van, hogy a kozmetikai akupunktúra csak rövid távon lehet hatásos, hiszen szerinte nem igaz az a feltételezés, hogy a kollagén „előállítása” meggátolja az öregedést. Szerinte ugyanis a képződött kollagén csak seb-kollagén.

A Kanadában praktizáló Rassouli 125 kanadai dollárt (kb. 18 ezer forintot) számol fel a kezelés egy órájáért, melyből általában 10-12-re van szükség.


Forrás: Medipress
2008. 07. 25.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés