2024. Június 16. vasárnap
Az internet sok szélsőségnek adhat helyet, például a kóros soványságot okozó táplálkozási zavarok dicsőítésének; ezt azonban az internetszolgáltatók és a rendőrség nem feltétlenül nézik jó szemmel.

A Microsoft spanyolországi képviselőjének közleménye szerint négy, bulimiával és anorexiával foglalkozó weboldalt zárattak be nemrég, azok ugyanis a fogyás elfogadható lehetőségeként írtak erről a két veszélyes betegségről.

anorexia bulimia táplálkozási zavar kóros soványság szépségverseny

Az internetes oldalakat az Iqua nevű spanyol internetszolgáltató társaság kérésére vették le szervereikről a Microsoft képviselői. A weboldalak részletes tartalmát nem közölték. Az ehhez hasonló, a beteges soványságot népszerűsítő weboldalak sajnos egyre elterjedtebbek a világhálón, és különösen veszélyesek, mert direkt a fiatalabb korosztályt célozzák meg.

Januárban a spanyol rendőrség is bezáratott egy weboldalt, amely „Porcelán Hercegnők” néven szervezett szépségversenyt anorexiás lányoknak. A résztvevők az éhezésért kaptak pontokat, így aki a legsoványabb volt és a legkevesebbet ette, az nyert.


Forrás: Medipress
2007. 11. 23.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés