2021. Június 23. szerda
Hogyan csillapítsuk? -  Árnyékban is leéghet!
Ilyenkor nyáron sokan minden alkalmat megragadnak, hogy szép barnára süttessék magukat. A napfényben lévő D-vitamin elengedhetetlen a csontok egészséges fejlődéséhez, sőt bizonyos ráktípusok kialakulását is akadályozza, és jót tesz a hangulatnak is. Ugyanezen sugarak azonban árthatnak is.

A napozó krémeken a faktorszám azt jelzi, hogy az ember hányszor több időt tölthet el biztonságban a napon. Tehát ha 10 perc alatt leégnénk védelem nélkül, egy 10-es faktorú napozókrémmel 100 percet napozhatunk elvileg anélkül, hogy leégnénk. Nem mindegy azonban, milyen erős a nap, ezért ne napozzunk 11-től délután 3 óráig, és egyáltalán ne napozzunk fényvédelem nélkül!

Napozás árnyékos oldala PR

A leégés következtében a bőr hamar hámlásnak indul, tehát barnák egyáltalán nem leszünk a gyors napozástól. A leégés jellemzően a nyaralás első napjaiban következik be, a hámló bőr, a fájdalmas bőrpír nem teszi lehetővé további napozást. A hatást 3-4 óra múlva érezzük igazán, ilyenkor kezd el viszketni, égni, fájni.

Hogyan csillapítsuk?

Kerüljük a további napozást! Gyakorlatilag égési sérülésként kell kezelnünk, tehát ne kenegessük pl. tejföllel. A fájdalom enyhítésére jó hatású a hideg vizes borogatást, de a nyaralás során legyen nálunk inkább olyan készítmény, ami hatásosan enyhíteni a kialakuló panaszokat.

Ilyen készítmény az antihisztamin tartalmú, gyógyszernek minősülő AllistilEP gél. Kiválóan enyhíti a napégés tüneteit, emellett a bőrkiütések, rovarcsípés, napégés okozta viszketést is csillapítja. Igazán hasznos utitárs. Szeretnék többet megtudni az AllistilEP gélről >>

Árnyékban is leéghet!

A leégés veszélye mindazonáltal nem csak napozáskor fenyeget. Akiknek a nyaralás nem a vízparton való heverészést jelenti, hanem az egész napos városnéző túrákat, estére ugyanúgy megtapasztalhatják a kellemetlen tüneteket. Arról se feledkezzünk meg, hogy nem csak a közvetlen napsugarak égetnek. Ha víz közelében tartózkodunk akár árnyékben is, észrevétlenül sülhetünk pecsenyevörösre. A szeles idő is becsapós, nem érzékeljük a forróságot, annak is bőrpír lehet a vége. Napfürdőzés után mindig használjunk napozás utáni krémeket, akkor is, ha nem égtünk le, ezzel hidratáljuk, tápláljuk a bőrt.


Forrás: Szponzorált tartalom
2019. 07. 03.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés