2021. Április 22. csütörtök
Tíz amerikaiból kilenc abba az illúzióba ringatja magát, hogy egészségesen táplálkozik, holott csupán negyedük korlátozza cukor- és zsírbevitelét, kétharmaduk pedig nem fogyaszt elég zöldséget és gyümölcsöt.

A Consumer Reports Health elnevezésű szervezet novemberi felmérésében megkérdezett több mint 1200 felnőtt amerikai 89,7 százaléka állította, hogy táplálkozása „eléggé”, „nagyon” vagy „rendkívül” egészséges. Ugyanakkor 43 százalékuk elismerte, hogy naponta legalább egy cukros üdítőt vagy más édesített italt iszik, és csak a megkérdezettek negyede mondta, hogy étrendjükben limitálja a cukrok és a zsírok fogyasztását.

étkezés

Tízből négyen válaszolták, hogy szinte mindent vagy nagyjából mindent megesznek, amit csak megkívánnak.

Alig néhányan számolták a kalóriákat, illetve mérték a súlyukat. A felmérésben résztvevők egyharmada vallotta egészséges testsúlyúnak magát, miközben testtömeg-indexük (BMI) alapján túlsúlyosak vagy elhízottak voltak. Nyolc százalék viszont úgy gondolta, hogy túlsúlyos, illetve elhízott, ám a BMI-jük egészséges értéket mutatott.

Sokan nem voltak tisztában azzal, mennyi zöldséget és gyümölcsöt ajánlatos naponta fogyasztani, ezért úgy gondolták, elég, amennyit esznek. A kevés zöldséget és gyümölcsöt evők főként arra hivatkoztak, hogy ezeket az ételeket nehéz tárolni, gyorsan romlanak. De az is szerepelt a kifogások közül, hogy egyszerűen nem szeretik azokat, túl bonyolult elkészíteni  őket, a friss zöldség pedig túl drága.


Forrás: MTI
2011. 01. 05.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés