2024. Június 17. hétfő
Azt hihetnénk, hogy az idők kezdete óta már mindent megtudtunk a szexről, ami tudható, ez azonban közel sincs így. A kutatók egyre újabb és meglepőbb felfedezésekkel rukkolnak elő, amelyek új színben tüntetik fel a szexualitást, és az emberek nemiséghez való viszonyát.

A szex kortalan
Legalábbis egyeseknek. Egy, a New England Journalben megjelent kutatási anyag szerint a 75-85 évesek több mint fele él aktív szexuális életet, ami esetükben legalább havi két szeretkezést jelent. Ennek ellenére...

szex

A férfiak tovább aktívak szexuálisan, mint a nők
Bár a férfiak várható élettartama rövidebb, mint a nőké, szexuális értelemben mégis a férfiaknál az előny. 55 éves korukra a férfiak előtt még átlagosan 15 szexuálisan aktív év áll, míg a nők legjobb esetben is csak tízévnyi szexre számíthatnak.

A szégyenérzet nemfüggő
A férfiakban nagyobb a megcsalást követő szégyenérzet, a nők azonban rosszabbul érzik magukat érzelmi krízisekben.

Miért várnak a nők?
A Journal of Theoretical Biology kutatásai szerint azok a nők, akik sokáig várnak szüzességük elvesztésével, biológiai ösztöneiknek engedelmeskednek, és keresik a leginkább megfelelő férfit. A férfiak pedig mindent bevetnek, hogy bizonyítsák rátermettségüket.

Veszélyes élvezetek
A Nottingham Egyetem kutatásai szerint azok a férfiak, akik 20-as és 30-as éveikben különösen aktívak szexuálisan, nagyobb eséllyel betegednek meg prosztatarákban, mint kevésbé aktív társaik. Ez különösen igaz azokra, akik sokat maszturbálnak ebben az életkorban. Ez a rizikófaktor azonban szerencsére a korral múlik, sőt, 50 éven felül már a legkisebb szexuális aktivitás is egészségvédő hatással rendelkezik.

A szex és a boldogság kéz a kézben járnak
Azok a nők, akiknek jó a szexuális életük, boldogabbak, kortól függetlentől. Az azonban egyelőre nem tisztázott, hogy a jó szex tesz valakit boldoggá, vagy a boldogság fokozza az örömérzetet.

Lehetséges a pénisznagyobbítás?
A Torinói Egyetem kutatásai szerint a péniszhosszabbító eljárások közül vannak, amelyek akár két és fél centivel is meghosszabbíthatják a hímtagot.

Létezik G-pont?
A hírhedt G-pont, a női szervezet elsődleges erogén zónája, ez az apró bab alakú régió a vaginában, lehet, hogy valójában nem is létezik. Legalábbis a szakértők szerint az öröm eme univerzális forrása csak nagyon szubjektív keretek között értelmezhető.

A szex szaga
A férfiak izzadtságának szag megváltozik, ha szexuális izgalomban vannak, és a nők, bár nem tudatosan, de megérzik a különbséget. Legalábbis egy, a Journal of Neuroscience című szaklapban nemrég megjelent cikk szerint.

A spiritualitás szexi
A fiatal felnőttek (különösen a nők) szexuális életére nagyobb hatással van a spiritualitás, mint a vallás, az alkohol, vagy a heves alaptermészet. Szakértők szerint a szellemi összetartozás több együttlétet és boldogabb szexuális életet eredményez.


Forrás: Medipress
2010. 04. 07.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés