2021. Január 23. szombat
Egy antidepresszánsnak szánt hatóanyag segíthet az alacsony libidó miatt szenvedő nőkön: a gyógyszer klinikai tesztelése során kiderült, hogy a depresszió ellen nem hatásos, viszont fokozza a nők nemi vágyát – jelentették be egy lyoni konferencián.

Míg a férfiak leggyakoribb szexuális problémáján, a merevedési zavaron a nemi szerv vérellátásának javításával segítenek az erre szolgáló szerek, addig a nők kielégítőbb szexuális életéhez az agyban ható, vágyfokozó flibanserin hatóanyag járulhat hozzá – derült ki az egykor depresszió ellen kifejlesztett anyag Kanadában, Európában és az Egyesült Államokban elvégzett klinikai tesztjeiből.

vágyfokozó

„A flibanserin gyenge antidepresszánsnak bizonyult, ám a tesztben részt vevő nők egy része libidójának emelkedéséről számolt be” – közölte John Thorp, az Észak-Karolinai Egyetem munkatársa, az amerikai vizsgálat vezetője.

A gyártó cég támogatásával eztán kezdődtek mintegy kétezer nő részvételével a hatóanyag vágyfokozó hatását vizsgáló próbák. A felmérésben részt vevő nők 24 héten át szedték a szert vagy placebót, miközben feljegyezték tapasztalataikat. „A flibanserint szedő, korábban csökkent nemi vágyról beszámoló nők szexuális késztetése, valamint megelégedettsége is jelentősen javult” – tette hozzá Thorp.


Forrás: MTI
2009. 11. 19.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés