2017. Április 28. péntek

Allergia

parlagfű, allergiás

A parlagfű, amely még 80 évvel ezelőtt is botanikai ritkaságnak számított, ma a leggyakoribb gyomnövény. Magyarország különösen elterjedt, mely ellen csak a kiirtás nyújthat biztos védelmet.


BŐVEBBEN


asztma, allergia
A hidegebb időjárás némi enyhülést ad a penész-és pollenallergiásoknak. A tél azonban nem jelenti a taknyos orr, a viszkető szem és a fuldoklás végét az allergiások és asztmások számára.
BŐVEBBEN


pollenallergia, parlagfű

Kaszával, kapával essünk neki az áprilisban már friss hajtásokat hozó növényeknek, a pollenallergia okozóinak. És persze nem csak a parlagfű veszélyes. Miről kell lemondaniuk az egyre nagyobb számú allergiásoknak?


BŐVEBBEN


ételallergia, étel-intolerancia

Az étel-intolerancia és az ételallergia nem ugyanaz, sokan mégis keverik a két problémát és tévesen hiszik azt magukról vagy családtagjaikról, hogy ételallergiások.


BŐVEBBEN


asztma
Az asztma öröklődő betegség, de a hajlam mellett környezeti tényezők is közrejátszanak kialakulásában. Az orvostudomány eszközeivel kiválóan karbantartható a probléma.
BŐVEBBEN


asztma
Az asztma előfordulása sajnos évről évre növekvő tendenciát mutat. A betegség lényegében túlérzékenységi reakció, amely összefüggésbe hozható a légszennyezettséggel és a dohányzással is.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Ősszel sincs enyhülés az allergiásoknak Asztma bronchiale gyermekkorban Az asztma vizsgálata A penicillinérzékenység Fullánkos gyilkosok Az allergia és az allergiás nátha Veszélyes bizsuk Hasznos tanácsok az allergiaszezon átvészeléséhez Újra itt az allergiaszezon! Mérgekkel élni: a többszörös kémiai túlérzékenység Sípoló tüdők: a tüdőasztma Vigyázat, allergia! Kiállhatatlan természet – Az allergia Az allergiás tünetek hatásosan enyhíthetők Szénanáthás? Eldugult az orra? Szemtől szemben a parlagfűvel Ha nyakunkon az allergiaszezon Az atka átka: a házipor-allergia A tejallergia tünetei, megelőzése és kezelése Az asthma bronchiale nem gyógyszeres kezelése Miért ne egyen almát, ha allergiás a nyírfapollenre? Sokan tévesen hiszik magukat gluténérzékenynek Vigyázzon: a darázscsípés szívrohamot is okozhat! Ön tudja, mit tegyen anafilaxiás sokk esetén? A kézi mosogatás jó hatással van az egészségre
Az allergiások számára a mérték sem mindegy A nők hajlamosabbak a halálos allergiás reakcióra Egyre több mindenre allergiásak az emberek A többség csak hiszi, hogy allergiás a penicillinre Beteges a gyermeke? Ez is oka lehet! Nikkelallergiát válthatnak ki a iPad-ek Injekcióval a macskaallergia ellen Autózzon allergénmentes környezetben! A farmon nevelkedett gyerekek között kevesebb az allergiás Allergiát okozhat az iPad Előzze meg a szénanátha szövődményeit! Kivonhatók a mogyoróból az allergének Akiknek tilos az eper Tiltott kalászosok Tucatnyi tipp a téli allergia ellen Egy méhcsípés is végzetes lehet az allergiásoknak Tényezők, amelyek rontanak a pollenallergián Miért van egyre több allergiás és asztmás? A csoki is veszélyes nikkelallergia esetén A szem allergiás betegségei Asztmához vezethet a kezeletlen szénanátha Az asztmától is félhetnek a szénanáthások A madártoll-allergia Ha gáz van a lufival: a latexérzékenység Nem csak allergiát okoznak az allergének

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Klenk Zsolt fogszakorvos
Dr. Klenk Zsolt
Fogszakorvos
Dr. Maglics Szilvia Fül-orr-gégész, audiológus szakorvos
Dr. Maglics Szilvia
Fül-orr-gégészet
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés