2024. Április 29. hétfő

Induljon egy tápanyagbombával a reggel

Csicseriborsókrémes szendvics
1 . oldal
A növényi alapanyagok között az egyik legjobb fehérjeforrás. Alacsony glikémiás indexe és magas pektin tartalma miatt cukorbetegek számára is javasolt. Rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz: A, B1, B6, E vitamin, folsav és karotin. Kevés növény tartalmaz szelént, a csicseriborsóban, népiesen bagolyborsóban ez az ásványi anyag is megvan.

 

Hozzávalók (1 szendvicshez):

 

•1 db magvas zsemle

•100 g csicseriborsó (konzerv)

• 20 g zeller

•2 db kisebb római salátalevél

• ¼ lilahagyma

•1 kávéskanál mustár

•1 kiskanál növényi olaj

•citrom leve

•csipetnyi só, bors

A csicseriborsó konzervről öntsük le a levét. Késes aprító segítségével, növényi olajat hozzáadva aprítsuk kenhető állagúra. Vágjuk apró kockákra a lilahagymát és a zellert, majd adjuk hozzá az összetört csicseriborsóhoz. Ízesítsük mustárral, ízlés szerint sóval és borssal valamint citromlével. A zsemlét vágjuk ketté, kenjük rá az elkészült csicseriborsókrémet és helyezzük rá a salátalevelet.

Hummus csicseriborsó

Egy adag étel energia- és tápanyagtartalma:

•Energia: 310 kcal

•Fehérje: 11,7 g

•Zsír: 7,2 g

•Szénhidrát: 54 g


Forrás: okostanyer
2022. 09. 27.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés