2018. Október 22. hétfő
A szüzesség elvesztése tényleg megváltoztatja az életet, sőt, az agyban is nyomokat hagy, legalábbis japán kutatók azt állítják, hogy férfiaknál az aktív szexuális élet kimutatható változásokat okoz az agyban.

Régóta ismert, hogy számos, a szexuális viselkedéssel kapcsolatba hozható agyterület nemtől függően különböző nagyságú. Ahhoz, hogy meghatározzák, az aktív szexuális életet élő férfiakban ez miért nagyobb, a Saitama Egyetem munkatársai szexuális életet még nem élt hím patkányokat hasonlítottak össze tapasztaltabb társakkal.

szüzesség, agy

Kiderült, hogy a szűz patkányok agyában sokkal több ún. tüske található az agyi szinapszisokban, vagyis az idegsejtek kapcsolódási pontjain, mint az aktív szexuális életet élő társaikéban. Sindzsi Cukahara és munkatársai úgy vélik, hogy a tüskéknek szerepe lehet abban, hogy az állatok először párosodjanak, és később összezsugorodnak, illetve eltűnnek. Mindez valószínűleg számos tényező összességére vezethető vissza, például a nőstények jelenlétében kialakuló hormonális változásokra.

A New Scientist cikke szerint a felfedezés alapján elképzelhető lehet olyan gyógyszer kifejlesztése, amely az embernél is elősegíti a tüskék növekedését és ezáltal feldobja a libidót. A tüskék nőstényekben való szerepe jövőbeni kutatások tárgya lehet.


Forrás: Medipress
2011. 12. 14.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés