2022. Január 24. hétfő
A gyermekeket nagyobb elégedettséggel tölti el a kutyájukkal való kapcsolat, mint a testvéreikkel – állítják a University of Cambridge kutatói. A kutatás újabb bizonyítékul szolgál arra, hogy a háziállatok nagyban befolyásolhatják a gyermekek fejlődését, pozitív hatással vannak a szociális készségek fejlődésére és érzelmi jólétre.

A nyugati háztartásokban a háziállatok tartása majdnem olyan gyakori, mint a testvérek előfordulása.„Akinek volt gyermekkorában kis kedvence, tudja, hogy mekkora szeretéssel lehet feléjük fordulni és igazi társra lehet lelni bennük.” – mondja Matt Cassells, (Gates Cambridge Scholar, Department of Psychiatry) a tanulmány vezetője.

Állatbolondok kedvenc pólói Amerikából, vegyszermentes, minőségi, menő! >>>

A kutatók 77 többgyermekes családból vizsgálták a gyermekek kapcsolatát a háziállatokkal és a testvéreikkel. A gyermekek erősebb kapcsolatról számoltak be az állataikkal, különösen a kutyáikkal, a testvéreikkel való kapcsolatukkal összehasonlítva. Ez a kapcsolat kevesebb konfliktussal jár és nagyobb elégedettséggel tölti el őket. Feltehetnénk a kérdést, hogyan lehetséges ez, hiszen az állatok nem értik a nyelvünket és nem is tudnak válaszolni? „Akár előnyt is jelenthet a kapcsolatban, hogy az állatok nem beszélnek vissza, hiszen ezáltal nem tudnak ítélkezni.” – magyarázza Cassells. A tanulmány a Journal of Applied Developmental Psychology folyóiratban jelent meg.

Egészséges fejbőr, gyönyörű haj -  holt-tengeri iszapos samponszappannal.>>>


Forrás: Medipress
2017. 02. 03.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés