2020. Október 29. csütörtök
Ugyan az orvosi maszkok viselése egyáltalán nem megszokott a műtőn kívül, egy nemrég végzett ausztrál tanulmány szerint mégis hasznos lehet, ugyanis ez jelenheti a legjobb védelmet az influenza és a nátha ellen.

Az Új-Dél Wales Egyetem (UNSW) kutatásai szerint az orvosi maszkok viselése közel négyszeresére növeli a szervezet védekezőképességét a légzőszervi vírusos (a nátha-, valamint az influenza- és a SARS-vírusok), és bakteriális megbetegedésekkel szemben.

Influenza ellen tipp„Az influenzajárvány idején különösen nagy jelentőséggel bírhat ez a felfedezés – nyilatkozta Dr. Raina MacIntyre az egyetem vezető kutatója. – Járvány idején a gyógyszerellátás akadozhat, és könnyen alakulhat ki oltóanyaghiány is, ezért nagyon fontosak a további fertőzések elkerülésére tett intézkedések.”

A kutatások szerint a maszkok viselése, valamint a rendszeres fertőtlenítő kézmosás akár felére is csökkentheti az influenzás megbetegedések számát egy közösségen belül. „Az influenza és a legtöbb légúti megbetegedést okozó vírus ellen sajnos nincsenek gyógyszereink, de ezzel a módszerrel sikerrel akadályozhatjuk meg a terjedésüket” – mondta MacIntyre.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés