2020. Április 01. szerda
Más, korábbi járványokhoz viszonyítva soha nem látott sebességgel terjed világszerte az új influenza – közölte pénteken az Egészségügyi Világszervezet (WHO), amely beszüntette a járvány alakulásával kapcsolatos adatok közlését.

A WHO szerint a múltbeli világjárványok esetében több mint fél év kellett ahhoz, hogy a vírus olyan szinten fertőzzön, mint most hat hét alatt. A tünetek a betegek többségénél azonban jóindulatúak, és az érintettek rendszerint gyógyszer nélkül is felépülnek az első tünetek megjelenése után egy héten belül – áll a szervezet közleményében.

”Az egyedi esetek összeszámlálása (a leginkább érintett országokban) már nem szükséges ahhoz, hogy a világjárványt okozó vírus jelentette veszély szintjét vagy jellegét felmérjük, illetve megállapítsuk, hogyan lehet a legmegfelelőbb módon reagálni a betegségre” – állapította meg a WHO. A szervezet a jövőben csak arról ad tájékoztatást, hogy milyen új országokban jelent meg a fertőzés.

A WHO a jövőben is kérni fogja ezeket az országokat, hogy közöljék az első eseteket, és lehetőség szerint minden héten hozzák nyilvánosságra az új esetek számát és járványügyi leírását.


Forrás: MTI
2009. 07. 18.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés