2024. Május 15. szerda
A Tortellino Kft. több, 2009. szeptemberig fogyasztható tortellini, ravioli és lasagne termékét zárolta, illetve kereskedelmi partnereivel zároltatta a fogyasztók egészségének védelme érdekében, az alapanyag toxin szennyezettsége miatt – közölte a cég kedden az MTI-vel.

A Tortellino Kft. közleménye szerint június 26-án a Diamant International Malom Kft. jelezte, hogy az általa a Tortellino Kft. felé leszállított tésztaipari durumdara tétel az élelmiszerbiztonsági értékeket meghaladó DON (deoxinivalenol) toxin eltérést mutatott, ezért a társaság azonnal hatósági bevizsgálást kért.

A Tortellino Kft. saját hatáskörben az előírásoknak megfelelően az érintett lisztet, illetve az abból készült termékeket azonnal zárolta, és a kereskedelmi partnerekkel a már kiszállított termékeket zároltatta. A zárolás érintette egyebek mellett az 500 és a 250 grammos sajtos, sonkás, gombás, és tricolor tortelliniket, az 500 és 250 grammos sonkás raviolit, valamint az 500 grammos lasagnét.

A társaság a közleményben hangsúlyozta, hogy a zárolás csak és kizárólag a leírt termékekre vonatkozik, egyéb és a fentiektől eltérő fogyaszthatósági idővel gyártott termékek az üzletek polcain továbbra is elérhetők és biztonsággal fogyaszthatók.

A zárolás alatt lévő termékek vizsgálata folyamatban van, amelynek eredményéről a vásárlókat a társaság tájékoztatni fogja a cég. Az érintett termékek közül a leírt fogyaszthatósági idővel esetlegesen megvásárolt termék(ek)et a vásárlás helyén visszaveszik, árát visszatérítik.

A Tortellino Kft. hangsúlyozza, hogy cégük az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos előírásokat eddig is és a továbbiakban is a legkövetkezetesebben betartja.


Forrás: MTI
2009. 06. 30.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés