2018. Június 25. hétfő
A legtöbb ember azért nem kezd komolyabb életmódváltásba, mert a mindent vagy semmit-gondolkozásmód jellemzi: azt hiszi, az egészséges táplálkozás azt jelenti, hogy többé nem ehet meg egy szelet csokitortát sem. Pedig az apró lépésekkel kezdődik minden.

Van, aki azért nem tér át a zöldségalapú táplálkozásra, mert nem szeretne lemondani a nagymama fantasztikus húsleveséről. Erre szerencsére nincs is szükség: bőven elég, ha legalább az esetek nagy részében az egészségesebb opciót választjuk. Ha így cselekszünk, sokkal a nagyobb a valószínűsége annak, hogy idővel egyre több egészséges étel kerül az asztalunkra, mintha fogadkoznánk, hogy soha többé nem rendelünk sonkás pizzát.

A leginkább hatékony első lépés az, ha három kedvenc ételünkre gondolunk, amely zöldségben gazdag. Ha ez a paradicsomos tészta, akkor az egészséges változata a teljes kiőrlésű tészta less, még több zöldséggel. A következő lépés az, hogy gondoljunk három ételre, amit egészségesebbé tehetnénk: például chilis marha helyett ott a chilis bab. A végső lépés egyszerű: érdemes új, egészséges opciókat megismerni: az ízlelőbimbók percről percre alkalmazkodnak a helyzethez. Közben a bűnös kihágások is megmaradhatnak, de csak különleges alkalmakkor. A szervezetünk ilyen módon fokozatosan, lépésről lépésre alkalmazkodik az egészséges táplálkozáshoz, és lassanként igényelni kezdi azt.


Forrás: Medipress
2016. 03. 24.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés