2024. Július 21. vasárnap
A vörösbor rendszeres, de visszafogott mértékű fogyasztása jó hatással van a nők szexuális életére, különösen a nemi vágyat növeli – legalábbis ez derült ki a firenzei egyetem felmérésből.

A Nicola Mondaini által vezetett kutatás során olyan 18 és 50 év közötti nőket kérdeztek meg, akik Toszkánában, Chianti vidékén élnek – derül ki a Journal of Sexual Medicine című tudományos folyóiratban ismertetett tanulmányból.

vörösbor, nemi vágy

A nőket három csoportba sorolták: az elsőbe tartozók képviselték a mérsékelt vörösborfogyasztást, vagyis naponta egy vagy két pohár bort ittak. A második csoport tagjai absztinensek voltak, míg a harmadikba soroltak csak alkalomszerűen fogyasztottak az italból. A nőknek végül ki kellett tölteniük egy tesztet, amely azt firtatta, hogy miként működött nemi vágyuk.

A felmérés szerint a rendszeres és mérsékelt vörösborfogyasztás kéz a kézben járt a jól működő nemi vágyakkal, vagyis a felmérés során az első csoportba tartozó nők értékelték a legjobbnak a szexuális „funkciók” működését.

A kutatók azonban felhívták a figyelmet arra, hogy a felmérésben résztvevő nők alacsony száma miatt az eredményeket óvatosan kell kezelni.


Forrás: MTI
2009. 08. 05.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés