2021. Május 06. csütörtök

Fókuszban: A visszeresség

női láb, visszérbetegség, visszerek

A visszérbetegség magától nem múlik el, sőt, idővel egyre rosszabb lehet, de pár életmódbeli tanács betartásával meg lehet előzni a komolyabb szövődményeket.


BŐVEBBEN


visszér
A visszeresség kezelésére jelenleg kétféle beavatkozási lehetőség létezik: a műtéti és lézeres eljárás. Egy széles körű német tanulmány szerint a lézeres kezelés nem múlja felül a szabványos sebészeti eljárást, és két évvel a beavatkozás után nincs különbség az új visszerek kialakulásában.
BŐVEBBEN


méz, visszér, lábszárfekély
A méz gyógyászati hatásaira sokan eszküsznek, Új-Zélandon például azt vizsgálták, hogy a mézzel átitatott kötés használata segít-e a visszér okozta lábszárfekély kezelésében.
BŐVEBBEN


női lábak, visszérműtét, visszértágulat

Mit keres a horgolótű a műtőben? Dr. Peter Lawrence, a Kalifornia Egyetem vezető érsebésze gyakran használ horgolótűt, de nem eredeti rendeltetése szerint, hanem visszértműtét során.


BŐVEBBEN


befáslizott női láb, visszértágulat, fásli, gyógyharisnya

A lábfájás és az alsó végtagok fáradékonysága, megduzzadása a visszértágulat velejárói. A rugalmas fásli vagy kompressziós gyógyharisnya viselése enyhítenek a tüneteken.


BŐVEBBEN


férfi láb, visszértágulat, szkleroterápia

A visszér rendellenességének, a visszértágulat eltüntetését szolgáló szkleroterápia az egyik legnépszerűbb kozmetikai céllal végzett plasztikai műtéti beavatkozás az USA-ban – a férfiak körében.


BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés