
Hozzávalók 4 személyre:
• 1 kg sertéstarja
• 3-4 evőkanál mustár
• 2-3 evőkanál olívaolaj
• 3-4 gerezd fokhagyma
• 1 db citrom
• 20 dkg vargánya gomba
• só,
• fekete- fehér- és vörösbors keveréke
• 2 ek. sertéssült fűszerkeverék
Elkészítés
A húsok előkészítése:
A felszeletelt húsok mindkét oldalát besózzuk, félretesszük. A fokhagymát a fokhagymapréssel szétzúzzuk, az olajhoz tesszük csakúgy, mint a mustárt és a borsőrlőn frissen őrölt vagy tört borsot. Egy egész citrom levét belefacsarjuk. Összekeverjük, bekenjük a húsokat a páccal, egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A gomba előkészítése :
A gombát felszeleteljük, max 2 mm-es vastagságúra, összekeverjük a vargányás sertéssült fűszerkeverékkel, egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Sütés:
Rárakjuk a húsokat a grillrácsra, 8-10-perc elteltével megfordítjuk, ráhalmozzuk a gombát.
Extra tipp:
Reszelt sajtot is tehetünk a hússzeletekre.
A megmaradt pácalapokat botmixerrel eldolgozzuk, 2-4 dl 20%os tejföllel összekeverjük, ami remek feltétje lehet a megálmodott köretnek (pl. steak burgonya, klasszikus hagymás vagy vajas törtburgonya).