2024. Június 17. hétfő
Huszonnégy órán belül két nőt akar feleségül venni egy pakisztáni férfi, tervével máris országos figyelmet vonva magára.

A huszonhárom éves fiatalember azon a dilemmán szeretne túljutni elhatározásával, hogy kit vegyen nőül: kedvesét, akit szeret, vagy azt a nőt, akit családja kijelölt számára.

többnejűség

A muzulmán többségű ország törvényei engedélyezik a többnejűséget, a férfiaknak akár négy feleségük is lehet. Ám a szokásjognak megfelelően a házasságkötések között éveknek kell eltelniük, ráadásul a második házassághoz illő kikérni az első feleség hozzájárulását.

Azár Haidri kezdetben hallani sem akart arról, hogy elvegye a huszonnyolc éves Humaira Kászimot, akivel – a két család döntése nyomán – kisgyerek koruk óta jegyesek. Ragaszkodott ahhoz, hogy Rumána Aszlám legyen a felesége, akibe szerelmes lett. Tervét azonban értetlenséggel fogadták egyes hozzátartozói, és fennállt annak veszélye, hogy családja menthetetlenül kettészakad.

"Úgyhogy szándékomban áll mindkettőjüket nőül venni – közölte a hét végén a férfi. – Szerencsére ajánlatomra mindketten igent mondtak".

A két mennyasszony jó megoldásnak tekinti a kompromisszumot. Mint mondták, úgy akarnak élni a férfi oldalán, mint két testvér vagy jó barát.

Több pakisztáni tévéállomás is jelezte, hogy a szertartásokat élőben közvetíti.


Forrás: MTI
2010. 10. 18.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés