2024. Május 18. szombat
Műfogsor -  Fogpótlások, hidak -  Fogszabályozók

  Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

Igaz, hogy a műfogsor, a korona és a fogpótlás nem szuvasodik, tisztításukra mégis legalább annyi időt kell fordítani, mintha azok saját fogaink volnának. Ha körültekintően ápoljuk őket és speciális segédeszközöket használunk, meghosszabbíthatjuk élettartamukat.


Műfogsor

A kivehető műfogsorokat minden étkezés után ajánlott alaposan megmosni. A műfogsort a szájból kivéve egy nagyobb fejű, lehetőleg erős sörtéjű fogkefével dörzsöljük át – erre a célra speciális fogtisztító fogkefét is lehet kapni. Fertőtlenítés céljából fogsortisztító tabletta használata ajánlatos, amit egy pohár vízben kell feloldani, majd kb. 10 percig kell a műfogsort beletenni. Az oldat eltávolítja a foltokat és a lepedékeket, mikrobiológiailag tisztít, baktériumölő és fertőtlenítő hatású. Fertőtlenítés után a műfogsort alaposan le kell öblíteni.

Műfogsor tisztítása

A műanyag részek porózus szerkezetűek, alapos tisztításuk nem egyszerű feladat. Ezeken a helyeken a kórokozók is könnyebben megtelepednek, és a műfogsor alatt is elszaporodhatnak a szájnyálkahártyán normálisan is előforduló baktériumok, és különösen a gombák. A gyulladt szájnyálkahártya az étkezésektől függetlenül is kifejezetten csípő-égő érzéssel jár. A gombák okozta fertőzés miatt gyakran váladékozik és kisebesedik a szájzug is. E fertőzések már gyógyszeres kezelést igényelnek.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ha komolyan veszed a tartós fogyást,

és a későbbiekben is egészségesen szeretnél főzni:

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

- Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetsz benne

- Füst- és szagmentes

- Mikró helyett is jó, mindent tud, amit egy mikrohullámú sütő, sőt tehetsz bele alufóliát, vagy akár tepsit is

- Megőrzi az ételek vitamintartalmát a kíméletes halogén főzési eljárásnak köszönhetően.

- Megtapasztalhatod az ételek valódi ízét, a zárt rendszerben sosem érzett ízek jönnek elő..

 

MEGNÉZEM A LÉGKEVERÉSES HALOGÉN FŐZŐKÉSZÜLÉKET >>

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Fogpótlások, hidak

A kivehető műfogsorokhoz hasonlóan a szájban rögzített fogpótlások, hidak, koronák ápolására is ügyelni kell. Az íny széle és a fogpótlás teste közötti részbe táplálékmaradványok kerülhetnek, amik pangása kórokozók melegágya lehet. Tisztításuk a hagyományos fogkefével szinte lehetetlen, erre a célra legjobbak a speciális fogselymek, amelyek abban különböznek a hagyományostól, hogy egyik végük erősített, így az íny és a fogpótlás közötti résbe könnyen bevezethetők; puha és vastagabb középső részük ide-oda húzogatásával az említett terület jól tisztítható. A fogselyem mellett az orvosi fogvájó és a fogköztisztító fogkefe is segítséget nyújthat az említett rész tisztításában. A rendszeres ápolás a fogpótlások élettartamát is meghosszabbítja.

Fogszabályozók

A hagyományos fogkefe nehezen fér be a fogszabályozó drótjai mögé, ahol a megtelepedett lepedék hamar fogszuvasodást okozhat. Ennek megelőzésére ajánlhatók a fentebb említett fogápolási segédeszközökön kívül a keskeny sörtesorú, ún. fogszabályozó-fogkefe rendszeres használata. A korszerű szájápoláshoz elengedhetetlen eszközök az illatszerboltokban, drogériákban könnyen beszerezhetők.


Szerző: Dr. Pokovai Zsuzsanna

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés