2021. Október 25. hétfő
Tünetek -  Környezeti hatásra -  Diagnózis és kezelés
A többszörös kémiai túlérzékenység olyan tünetegyüttes, melyet a környezeti mérgek (peszticidek, nehézfémek, otthoni és ipari méretekben használatos egyéb vegyi anyagok) idéznek elő az arra érzékeny emberekben.

Többszörös kémiai túlérzékenység (TKT, vagy angolul MCS – Multiple Chemical Sensitivy) esetén a betegek egyidejűleg fennálló, szerteágazó panaszokkal jelentkeznek, ami allergiaszerű vagy pszichés betegség gyanúját kelti. Csakhogy egyrészt a tünetek nem egyeznek pontosan a felmerült kórképekkel, másrészt az ilyen betegségek gyógyítására használt gyógyszerek többnyire hatástalanok.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ha komolyan veszed a tartós fogyást,

és a későbbiekben is egészségesen szeretnél főzni:

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

- Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetsz benne

- Füst- és szagmentes

- Mikró helyett is jó, mindent tud, amit egy mikrohullámú sütő, sőt tehetsz bele alufóliát, vagy akár tepsit is

- Megőrzi az ételek vitamintartalmát a kíméletes halogén főzési eljárásnak köszönhetően.

- Megtapasztalhatod az ételek valódi ízét, a zárt rendszerben sosem érzett ízek jönnek elő..

 

MEGNÉZEM A LÉGKEVERÉSES HALOGÉN FŐZŐKÉSZÜLÉKET >>

------------------------------------------------------------------------------------

Tünetek

Vörös vagy barna karikák a szem körül, szemhéjduzzanat, égő érzés a szemben, szemhéjakban, ugyanitt viszketés is. Szagérzékenység, illetve a szaglás csökkenése tartósan vagy átmenetileg. A bőrön viszkető, égő érzés körülírtan vagy kiterjedten, vörös foltok váratlan megjelenése és elmúlása. Aknészerű, nehezen elmulasztható jelenségek az arcon, ritkábban nem típusos kiütések a törzsön.

Mérgekkel

Migrén, alvászavar, testsúlyingadozás, a menstruációs ciklus és/vagy a szexuális funkció zavarai, reumaszerű fájdalmak, annak típusos ízületi jelenségei nélkül. Főleg gyermekeken csontfájdalmak, amit „növekedési fájdalomnak” szoktak nevezni. Torokfájdalom, nyelési panaszok, rekedtség, hajlam a felső légúti gyulladásszerű tünetekre; pajzsmirigy, tüdő- és/vagy vesebetegség gyanúját keltő panaszok. Előfordulhatnak „majdnem ájulásszerű rosszullétek”.

A pszichés tünetek közül: a hangulati élet labilitása, melankólia, hirtelen indulati kitörések, levertség, depresszió, szorongás, félelmek, pánikjelenségek. Fokozatosan állandósul a testi-szellemi fáradtság érzése, majd ugyanazt a teljesítményt csak a korábbinál sokkal nagyobb erőfeszítéssel lehet elérni. Feledékenység, emlékezetgyengülés is jelentkezhet. A betegek tünetei a felsoroltakból egyénileg állnak össze.

Környezeti hatásra

A TKT/MCS nem pszichés bántalom, hanem olyan betegség, amit a kémiai károsító anyagokkal megterhelt környezet vált ki az arra érzékenyekből. Nem valódi allergia, mert a vegyszerekkel való összeférhetetlenség nem is tekinthető allergiának. Ezek a környezeti ártalmak hosszú ideig csendben hatnak, amíg a szervezet még képes fenntartani egyensúlyát.

Diagnózis és kezelés

A TKT tünetegyüttesét kiváltó környezeti mérgek a biokibernetikai orvoslás eszközeivel mérhetők. A legtöbb vegyi anyag az akupunktúrás végpont-diagnosztika módszerével kimutatható. Az erre kifejlesztett műszerek lehetővé teszik, hogy igazoljuk ezeknek a mérgező anyagoknak a jelenlétét a beteg szervezetében. Ilyenkor mód van arra, hogy a készülék méregtelenítő programjának segítségével eltávolítsák őket.


Szerző: Nagy Tímea

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés