2024. Július 16. kedd
Egy nemzetközi felmérés szerint azok a párok élnek leginkább kiegyensúlyozott szexuális életet, akik a nemek közti egyenlőség szempontjából fejlett országokban, vagyis Nyugat-Európában, Ausztráliában, az USA-ban és Kanadában élnek.

A kérdőíves vizsgálat 27 ezer pár szexuális életét vizsgálta 29 országban, és eredményei szerint a párok legtöbbje egészen nyolcvanas éveikig marad szexuálisan aktív. A szexuális elégedettségi lista első helyét Ausztria szerezte meg: az osztrák férfiak 80, míg a nők 63%-a rendkívül, vagy nagyon elégedett szexuális életével. A nemi egyenlőség szempontjából legjobban álló országokban a párok 60-80%-a fejezte ki elégedettségét, míg ez az arány a hagyományosan férfiak által dominált társadalmakban, például a Közel-Keleten és Ázsia bizonyos tájain csak 20-50%-os.szexuális élet szex

Hatalmas különbségeket mutatkoznak a férfiak és nők elégedettsége között: a nők számára például az előjáték sokkal fontosabb tényező, az orgazmus elérésének feltétele, mint a férfiaknak, – hiánya pedig azon nők számára bizonyul a legnagyobb problémának, akik férfiközpontú országokban élnek. Az is bebizonyosodott, hogy a férfiak túl optimistán ítélik meg partnerük orgazmusát: bár a férfiak 45%-a szerint párjuk mindig eljut a csúcsra, a nőknek csupán 26%-a igazolta ezt.

A szexuális elégedettségi rangsorban érdekességek is megfigyelhetők: a hagyományosan férfiközpontúnak tartott Mexikó a listán az első tíz ország közt szerepel, míg az utolsó helyre az amúgy gazdaságilag igen fejlett Japán került.


Forrás: Medical News Today

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés