2022. Október 02. vasárnap
A terhesség számtalan aggodalomra adhat okot; egy amerikai felmérés szerint a kismamák főként a veleszületett fejlődési rendellenességek miatt félnek leginkább, de a koraszülés, a szoptatás és a szusievés kérdése miatt is sokat aggódnak.

A fő félelemnek a veleszületett rendellenességek bizonyultak, amelyet a nők 78%-a említett meg, a második helyre (74%-kal) pedig az amiatti aggodalom került, hogy a terhesség alatti stressz esetleg károsíthatja a magzat egészségét. A harmadik leggyakoribb félelemnek a koraszülés bizonyult.

terhesség

Sokan: 70% aggódott a szülési fájdalom és 60% a szoptatásra való képtelenség miatt, de előkelő helyre került a nők azon félelme is, hogy a szülés után nem lesznek képesek leadni a terhesség alatt felszedett túlsúlyt. Az ételekkel kapcsolatos aggodalmak terén a legtöbben a halakat és a szusit nevezték meg. (Bizonyos ételek, így például a nyers halak fogyasztása nem javasolt a terhesség alatt.)

Dr. Diane Ashton, a felmérést végző szervezet munkatársa azt javasolja a terhes nőknek, hogy félelmeiket beszéljék meg kezelőorvosukkal, továbbá hogy már a teherbe esés előtt tegyenek meg minden szükséges lépést a saját és a baba egészségéért: szokjanak le a dohányzásról, adják le túlsúlyukat, rendezzék az esetleges magas vérnyomásukat illetve más krónikus betegségüket, mint például a cukorbetegség, így aggódásra is kevesebb okuk lesz.


Forrás: Vital
2010. 06. 04.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés