2022. Október 01. szombat
Az újszülöttek szülei hat hónapnyi alvási időtől is eleshetnek a gyermek életének első két évében – állapította meg egy tanulmány. Többségük négy óránál is kevesebbet tud zavartalanul pihenni éjszaka a csecsemő sírása miatt.

A legtöbb felnőttnek 24 óránként minimum 5 órányi folyamatos alvásra van szüksége, hogy az életfunkciói megfelelően működjenek, de az is előfordul, hogy valakinek 8 óra szükséges. Ezzel szemben az újszülöttet vagy 2 éven aluli gyermeket nevelő szülők majdnem kétharmada csak 3 és háromnegyed órát tud aludni – ez csupán a 75 százaléka az ajánlott minimum időtartamnak.

szülők, alvás

A legnagyobb brit ágy- és matracgyártó vállalat, a Silentnight beds számára több mint ezer szülő kikérdezésével készített tanulmány szerint néhány igazán peches szülő – a vizsgált személyek 12 százaléka – kevesebb mint 2 és fél órát tud csak éjszakánként aludni.

A szakemberek kimutatták, hogy a rendszeres rövid szunyókálásokat is beleszámítva, az anyák és apák többsége összességében hat hónapnyi alvástól esik el két év alatt. A nagymértékű alváshiány hangulatingadozásokhoz, depresszióhoz és veszekedésekhez vezet, és olykor az is előfordul, hogy a szülők szakítanak – olvasható a The Daily Telegraph brit napilap honlapján.


2010. 07. 30.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés