2024. Június 16. vasárnap

Egy londoni egyházközösség speciális, szex előtti imádságot javasol az újdonsült házasoknak, hogy még inkább élvezhessék az együttlétet.


A római katolikus pároknak szánt imádság célja, hogy megtisztítsa a pár szándékait, és a szeretkezés ne az önzés és a hedonizmus jegyében teljen el. Az imádság arra kéri Istent, hogy adjon adakozó szerelmet, egyesítő gyengédséget, őszinte önfelajánlást, elfogadó megbocsájtást és szerető fizikai egyesülést – írja az Ananova.

szex, imádság, ima

Paul Hendricks, Southwark segédpüspöke szerint az imádság bár kissé idealista, de rávilágít arra, hogy a házasság kötelékében Isten egyesíti a férjet és a feleséget. Elmondása szerint az egyház számára fontos, hogy megerősítse a házasság és a család értékét – az ima ehhez nyújt különleges megoldást.

Az ima a 64 oldalas „Imakönyv házastársaknak” című gyűjteményben szerepel, amelyet a londoni székhelyű Katolikus Igazság Társasága adott ki. Az imakönyv a házasság minden szakaszára – jegyesség, családtervezés, terhesség, gyermeknevelés, stb. – szolgál valamilyen imával.


Forrás: Vital
2009. 09. 03.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés