2021. Június 23. szerda
Szánjon napi 3 percet arra, hogy látása élesedjen, javuljon, felfrissüljön a szeme, és a szarkalábak csökkenjenek!

A szem környékének ráncai már a húszas évek végén elkezdenek gyülekezni. Igen érzékeny ez a rész, kevés a kötőszövet és vékonyka érhálózattal ellátott, ami azt jelenti, hogy a szem környéke bizony gyorsan ráncosodik. Két fontos dolgot tehetünk ellene: választunk egy jó minőségű szemránckrémet, és ami ennél is sokkal fontosabb, frissítjük a szem környékének vérellátását! Ez utóbbira kiválóan alkalmas a szemmasszázs, ami a látást is hatékonyan javíthatja.

szemmasszázs

A szem környékét nem csak kézzel masszírozhatjuk, sokkal hatékonyabbak a szemmasszázs-készülékek, amelyekkel napi 3 perc alatt elérhetjük a kívánt hatást. Nem csak csökkennek a ráncok, hanem – a használat után azonnal (!) – élesedik a látás is, ami annak köszönhető, hogy javul a szem vérellátása. Ez azonban csak átmeneti, a tartós javulás érdekében hosszabb távon kell használni. A rendszeres szemmasszázssal megelőzhető az iskoláskorú gyerekek átmeneti rövidlátása, illetve lassítható a szem élességének romlása.

Monitor előtt ülőknek is fontos

A számítógép monitorja – bármily kiváló minőségű – rongálja a szemet, néhány év intenzív számítógépezés után bizony számíthatunk arra, hogy szemüveget kell majd viselnünk. Tartsunk legalább 2 óránként szünetet, pihentessük a szemet, és a szünetek egyikében alkalmazzunk szemmasszázst! Ugyanez a helyzet akkor is, ha hosszú időt töltünk olvasással, írással, tv-nézéssel vagy gépkocsivezetéssel. A szemmasszázs az álmatlanságban szenvedőknek is javasolt, mivel ellazítja a szemkörnyéki izmokat, ezáltal megkönnyíti az elalvást. A jó szemkörnyéki masszázs fejfájást is csillapítja, sőt enyhíti a migrénes tüneteket is.


2013. 11. 20.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés