2021. Június 23. szerda
Miért ne hagyjuk otthon a telefont? -  De hová tegyük a telefont?  -  Sport Active karra rögzíthető tok  -  Blue Star vízálló kerékpáros telefontartó
A legjobb, ha sportolás közben is kéznél van a mobilunk, bármikor ellenőrizhetjük az időt vagy az eddigi teljesítményt. Ugyanakkor a telefon nem akadályoz a mozgásban, és biztonságban van. Szerencsére vannak olyan telefontokok, amelyek lehetővé teszik mindezt.

Az elmúlt hetekben különösen felértékelődtek a szabadban végzett sportolási lehetőségek. A futás, kerékpározás vagy a street workout, a szabadban végzett saját testsúlyos edzés a járvány kapcsán bevezetett rendkívüli intézkedésekkel kompatibilis mozgásformák. Most olyanok is belefogtak valamilyen szabadtéri sportba, akik eddig más mozgásformát preferáltak, például edzőterembe jártak.

Miért ne hagyjuk otthon a telefont?

Az ember azonban rögtön az elején szembesül egy problémával: hová tegye a mobilját futás, bringázás vagy edzés közben? A legegyszerűbb lenne persze otthon hagyni. Az mobiltelefonok azonban ezekben a hetekben-hónapokban különösen nélkülözhetetlenné váltak. Hiszen a kijárási korlátozások idején gyakran az egyetlen kapcsolatot jelentik a családtagokkal, barátokkal, közelebbi és távolabbi ismerősökkel, gyakran még a munkatársakkal is.

Másrészt pedig egy okostelefon sok tekintetben hasznos eszköz a sport területén is. Számos olyan app érhető el, amely komplett edzéstervet kínál, sőt, le is vezényli az edzésünket, kiértékeli a teljesítményünket. Az appok másik része pedig hasznos adatokat szolgáltat: ilyenek például a lépésszámlálók vagy az elégetett kalóriákat méró alkalmazások.

Végül az sem elhanyagolható szempont, hogy sokakat az eredmények megosztása is motivál a sportolásra. Márpedig a rendszeres mozgás fenntartása érdekében minden kapaszkodót érdemes megragadni.

Samsung tok 1

De hová tegyük a telefont?

Az egyik lehetőség, hogy zsebre vágjuk. A sportoláshoz használt leggingseknek, melegítőknek, rövidnadrágoknak azonban lehet, hogy egyáltalán nincs zsebe. Vagy ha van, akkor sem alkalmas egy telefon tárolására: könnyen kiesik belőle, vagy folyamatosan a lábunkhoz ütődik stb.

Egy másik opció, ha kézben fogjuk - de ez az előzőnél is kevésbé életszerű. Futáskor, amikor mindkét kezünk szabad, esetleg szorongathatjuk a telefont, de szinte biztos, hogy előbb-utóbb elejtjük. Arról nem is beszélve, hogy a mobiltelefonok átlagos mérete ma már nehezen teszi lehetővé, hogy egy kezünkben tartsuk a készüléket.

A valódi megoldás, ha egy speciálisan ilyen célra kifejlesztett eszközt használunk. Nem véletlenül találták ki a telefontokok sportoláshoz kifejlesztett alkategóriáját. Ezek a tokok praktikus megoldást jelentenek a mobil tárolására intenzív mozgás közben is.

Nézzünk meg közelebbről két konkrét eszközt ebből a kategóriából.

Sport Active karra rögzíthető tok

Samsung tok 2

Bármilyen szabadtéri sport esetén ideális megoldás a karra rögzíthető telefontokok alkalmazása. Ez a prémium kategóriájú telefontok kiváló minőségű alapanyagokból készült. Praktikus kialakításának köszönhetően nem csúszik le a karról. A belső részt könnyű, légáteresztő anyagból alakították ki. Ezért jól szellőzik, a bőr nem izzad alatta, illetve az izzadság el tud párologni.

A telefontok belsejét neoprénhabbal is kibélelték. Ez a különleges anyag maximális védelmet nyújt a fizikai behatások ellen, így hatékonyan védi a telefont a sérülésektől. Az átlátszó frontfólia rendkívül ellenálló. Ugyanakkor lehetővé teszi, hogy mindig leolvashassuk a kijelzőn futó infókat, és használjuk a telefont anélkül, hogy kivennénk a tokból. Ez különösen praktikus lehet, ha például az időt akarjuk leolvasni vagy léptetni a következő zenére.

Blue Star vízálló kerékpáros telefontartó

Samsung tok 3

Ha valaki sokat kerékpározik, számára létezik a karra erősíthető tokoknál praktikusabb, kifejezetten bringásoknak kifejlesztett telefontok is. Ilyen a Blue Star is, amely a kerékpár kormányára rögzíthető, így stabilan tartja a telefont. A dőlésszöge szabadon állítható, ezért könnyen leolvasható a kijelzője, elég egy pillantást vetni rá.

Ha nem húzzuk be teljesen a cipzárt a tok felső részén, vezetékes fülhallgatót is csatlakoztathatsz hozzá, így a zenehallgatás vagy éppen a beszélgetés is lehetséges tekerés közben. Ha pedig vezeték nélküli fülhallgatót használunk, a tok zárt lehet. Ez különösen esőben praktikus, hiszen a Blue Star egy teljes mértékben vízálló telefontok.


2020. 06. 23.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés