2024. Április 15. hétfő
Először engedélyezte az Európai Bizottság vény nélkül kapható testsúlycsökkentő gyógyszer forgalmazását. A legalább 28-as testtömeg-indexszel (BMI) rendelkező felnőtteknek javasolt gyógyszer forgalmazása a tervek szerint néhány hónapon belül megkezdődik mind a 27 EU-tagállamban, így Magyarországon is.

Az orlisztát hatóanyagú gyógyszer meggátolja a táplálékkal elfogyasztott zsírok kb. 25 százalékának a felszívódását, és ezzel gátolja annak súlyfelesleggé való átalakulását. Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy segítségével csökkentett kalóriatartalmú és zsírszegény étrend mellett 50%-kal nagyobb mértékű fogyás érhető el, mint önmagában diétával. Tehát, ha valaki diétával 2 kg-ot fogyna, a szer segítségével plusz 1kg-ot adhat le.

súlycsökkentő, gyógyszer

Stephan Jacob, Európa-szerte elismert elhízás szakértő, elhízás szakértő, a németországi Cardio-Metabolic Insititute (Kardiometabolikus Központ) professzora az alábbiakat mondta: „A kutatások azt mutatják, hogy a fogyasztók évente több millió eurót költenek különféle fogyókúrákra, nem igazolt hatású “csodaszerekre” és esetlegesen veszélyes fogyókúrás étrend-kiegészítőkre, amelyek hatása gyakran minden tudományosan bizonyítékot nélkülöz. Azzal, hogy hamarosan elérhető lesz egy engedélyezett, vény nélkül kapható termék, a fogyasztóknak lehetőségük nyílik, hogy bizonyítékokkal alátámasztott kezelést válasszanak, amely segíti őket a súlyfelesleggel szemben folytatott küzdelmükben.”

A szer az Egyesült Államokban emberek millióinak segített a fokozatos és egyenletes fogyás elérésében és az egészséges életmód kialakításában – mondta el a gyógyszert előállító GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare európai divíziójának elnöke, Manfred Scheske. „Bízunk abban, hogy Európában is hasonló eredményeket érünk el, és hogy hamarosan Európa-szerte megkezdhetjük az alli forgalmazását a gyógyszertárakban” – tette hozzá.


Forrás: Mmd
2009. 01. 27.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés