2024. Július 14. vasárnap
Egy elismert orvosszakértő, dr. Michel Odent szerint a nők fokozatosan elveszítik a természetes szülésre való képességüket, mivel egyre többen kérnek császármetszést és egyéb mesterséges beavatkozást a szülés során.

A szakember úgy véli, a sok szülésmegindítás vezet oda, hogy egyre kevesebben tudják szoptatni gyermeküket. Dr. Odent azon aggódik, hogy ha ez a tendencia folytatódik, hamarosan egyetlen nő sem lesz képes szülni, ezért a szülésznők feladata lenne, hogy a leendő kismamák körében kezdjék el népszerűsíteni a természetes szülést. Angliában a szülések több mint egynegyede császármetszéssel történik, és egyre többen kérnek epidurális érzéstelenítést vagy egyéb fájdalomcsillapítást. Dr. Odent szerint az sem jó, hogy sok esetben oxitocinnal gyorsítják a szülés folyamatát, mivel ennek következtében csökken a szervezet saját oxitocintermelése, pedig ennek a hormonnak fontos szerepe van az anya-gyermek közötti kötődés kialakulásában, illetve a tejtermelés beindulásában is.

A 85 éves szakember, aki korábban az észak-franciaországi Pithiviers Kórház vezető beosztású munkatársa volt arra biztat minden szülésznőt, hogy védjék meg a kismamákat azoktól a szülészorvosoktól, akik minden áron bele akarnak avatkozni a szülés természetes folyamatába. Dr. Odent szerint az lenne a legjobb, ha a szülni készülő nők egy elsötétített szoba csendes sarkában ücsörögve kötögetnének, mert ez segítené őket az ellazulásban és a szülésre való felkészülésben. A szakember egy korábbi nyilatkozatában annak a véleményének is hangot adott, miszerint a férfiakat nem lenne szabad beengedni a szülőszobába, mert ők is csak nehezítik a kismama számára a teljes ellazulást.


Forrás: Medipress
2015. 06. 03.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés