2021. Június 23. szerda

Ne hagyja, hogy egy sérülés beárnyékolja a mozgás örömét!

Sérülésmegelőzés megfelelő rögzítéssel
1 . oldal
A sport és a rendszeres edzés elengedhetetlen az egészséges életmód fenntartásához, azonban, ha nem vagyunk elég óvatosak, a különböző balesetek és ízületi fájdalmak sok szenvedést okozhatnak. A sérülések kialakulásának esélye a korral együtt nő, és bár az enyhébb sérülések többnyire konzervatív kezeléssel is gyógyíthatók, a megelőzés mindig hatékonyabb megoldás, mint a kezelés.

Miközben a téli hónapok alatt nehéz ellenállni a hófödte pályáknak, a tavasz közeledtével alig várjuk, hogy újra biciklitúrákra menjünk, és előkerüljenek a szekrényből a futócipőink. A kültéri edzéseket azonban érdemes óvatosan kezdeni, főként egy hosszabb téli kihagyás után, az emberi test számos ízülete ugyanis különösen hajlamos a sérülésre. A térdízület az emberi test legnagyobb ízülete, amely rendkívül komplex kialakítással rendelkezik: az úgynevezett nyáktömlők és szalagok nagyon könnyen sérülnek, amely akut és krónikus gyulladáshoz is vezethet. Hasonlóan érzékeny terület a boka, amit akár egyetlen rossz mozdulattal is megránthatunk, az eredmény pedig gyakran elviselhetetlen fájdalom – a nyilalló, hasogató érzés ezen kívül a vádliban, a combizomban, a csípőben és a hátban is jelentkezhet. A hátfájás igen gyakori panasz: ez a második leggyakoribb tünet, amivel a páciensek ortopéd szakorvoshoz fordulnak.

Kímélje ízületeit FUTURO ízület-rögzítőkkel>>

Futuro 1

A különböző térdrögzítőket gyakran a kezelés részeként ismerjük, azonban ezek a gyógyászati segédeszközök akkor is jó szolgálatot tesznek, ha a sérülések megelőzésére használjuk őket. “Számos olyan mozgásforma létezik, amely különösen igénybe veszi a térdízületet: ilyen a síelés vagy a futás is, így azok, akiknek a térde érzékenyebb, akár edzés közben is használhatják a térdrögzítőt. Mindig kellemetlen, amikor már a szezon elején szembesülnünk kell egy sérüléssel” – foglalta össze Németh Boglárka, a 3M gyógytornász szakértője. “Ugyanez vonatkozik a biciklizésre és a hagyományosabb edzőtermi gyakorlatokra is”. A minőségi rögzítők kényelmesen, ugyanakkor szorosan támasztják az ízületet, így a fájdalom és az ahhoz társuló diszkomfortérzet gyorsan enyhül. Ez a stabil tartás hozzájárul az ízületet érő erőbehatás csökkenéséhez, így mérsékli a sérülések kialakulásának esélyét: “Az állandó gyengéd nyomás stimulálja a bőrben és a kötőszövetben található receptorokat, és felgyorsítja a sérült, duzzadt ízület gyógyulását. Ezzel a módszerrel a kötőszövet oxigén- és tápanyagellátása is nő, a rögzítés által létrejövő hő pedig javítja a gyógyuló terület vérellátását” – tette hozzá Németh Boglárka gyógytornász.

Hasznos segítőink lehetnek a FUTURO ízületi rögzítők>>

Futuro 2

Természetesen nem elég leemelni a polcról a legszimpatikusabb terméket: nagyon fontos, hogy az elvárt hatékonyság érdekében a számunkra legmegfelelőbb rögzítőt válasszuk – ha sikerrel jártunk, a fájdalomcsillapító hatás már perceken belül jelentkezik. Az ismert technológiai vállalat, a 3M rögzítők széles választékát biztosítja Futuro márkanév alatt, melyeket mérnökökkel és egészségügyi szakemberekkel szorosan együttműködve fejlesztettek ki. A termékeket kifejezetten úgy tervezték, hogy pont megfelelő támaszt és enyhülést nyújtsanak, ehhez a hatáshoz azonban a megfelelő méretet, formát és változatot kell kiválasztanunk: “Egy rögzítő akkor jó, ha enyhe nyomást biztosít az ízületnek, azonban kerülnünk kell a túlságosan erős szorítást, ennek ugyanis lényegesen több hátránya lehet, mint előnye” – hívta fel a figyelmet a 3M szakértője.

(x)


2020. 04. 27.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés