2021. Június 23. szerda

Egy természetes görcsoldó hasfájásra, menstruációs görcsökre

A 7. számú Schüssler só: Magnesium phosphoricum
1 . oldal
Csecsemőkori hasfájásra -  Menstruációs görcsökre -  Egyéb görcsökre -  A magnéziumhiányos állapot arcdiagnosztikája
Csecsemőkori hasfájás, menstruációs görcsök, és más görcsös panaszok esetén alkalmazhatjuk a 7. számú Schüssler sót, a Magnesium phosphoricumot.

A Magnesium phosphoricumot „nagy görcsszer”nek is aposztrofálhatnánk, azaz erre a szerre gondoljunk, ha szervezetünkben bárhol izomgörccsel találkozunk. Életünk során a legkülönbözőbb élethelyzetekben alkalmazhatjuk a Magnesium phosphoricumot elsősegélyszernek.

Schüssler só, görcsök, Magnesium phosphoricum

Csecsemőkori hasfájásra

Egyre több kisbabát gyötör hasfájás, mely szenvedés a babának és mamának egyaránt. A csecsemő sír, hiszen fáj a pocakja, és sokszor már az anyuka is sír , mert minden praktikát kipróbált már, de mégsem tudott segíteni gyermekének. Magnesium phosphoricummal colica esetén a panasz kiváltó okát, azaz a simaizomgörcsöt szüntethetjük meg.

Klinikai tapasztalatok szerint csecsemőknek 1 tabletta Magnesium phosphoricumot kell fél deciliter vízben feloldani, és háromszor egy műanyag kanállal a baba szájába tenni. A panaszok fokozottabb jelentkezésekkor a terápiát 3-4-szeri plusz adaggal egészíthetjük ki. Ezt akkor adjuk be, ha úgy érezzük, hogy a terápia ellenére görcsös fájdalmak jelentkeznek.

Menstruációs görcsökre

Nőknél a leggyakrabban menstruációs görcsök – dysmenorrheás panaszok – kapcsán gondoljunk rá, mert nagyon hatékonyan szünteti meg a panaszokhoz vezető görcsös állapotot. Nem is gondolnánk, hogy a menses körüli panaszok hány nőnek jelentenek igen komoly problémát – hiszen nem beszélünk róla – de klinikai vizsgálatok szerint a nők 10%-a panaszai miatt munkavégzésre is képtelen ezen időszak alatt.

Menstruációs görcsök esetén 10 tablettát kell 2 deci forró vízben feloldani, és 10 percenként kortyolni belőle. (Ezért forró hetesként is emlegetik). Ha a panaszok ezt követően is fennállnak, naponta 3x 1 tablettát szopogassunk el.

A Magnesium phosphoricum másik fontos előnye, hogy alkalmazásakor nem terheljük feleslegesen kemikáliákkal szervezetünket, és mellékhatásoktól sem kell tartanunk( pl. aluszékonyság, tompaság, gyomorfájdalom), hiszen homeopátiás szert alkalmazunk.

Egyéb görcsökre

Szintén jól alkalmazható lábikragörcs, vesegörcs, epegörcs esetén is, de gondoljunk rá a koszorúserek görcse, anginás panaszok jelentkezésekor is. (Természetesen anginás panaszok esetén a hagyományos terápiát nem helyettesítheti, csak kiegészítheti.) Ezekben az esetekben a korábban leírt forró hetes formában javasoljuk alkalmazását. (10 tabletta feloldva 2 dl forró vízben, és 10 percenkét kortyolgatni.)

A magnéziumhiányos állapot arcdiagnosztikája

A Magnesium phosphoricum arcdiagnosztikájára a magnéziumpirosság jellemző. Ezt hétköznapi nyelven pirospozsgás arcnak hívják, azaz a legjellemzőbb megjelenése az orcák kétoldali kipirulása. Nagyon jellemző lehet kisgyermekekre. Ezek a gyermekek nagyon gyakran hasfájósak, vagy különböző görcsökre hajlamosak. Ha nem olyan kifejezett a hiány, akkor a kipirulás csak izgalom hatására jelenik meg, akkor viszont extrém mértékben. Valakinél szorongás hatására a mellkason, nyakon jelentkeznek piros foltok, ez is magnéziumhiányt mutat.

magnéziumpirosság, Schüssler-só magnéziumpirosság, Schüssler-só

Hol kapható Schüssler só?

Arcdiagnosztikai tanácsadók listája

 

 


Szerző: Dr. Farkas Orsolya

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés