2024. Július 18. csütörtök
A méregtelenítő diéták célja, hogy a vegyszerekkel teli világunkban segítsük a szervezet toxinoktól való megszabadulását. Testünknek természetesen van erre is „megoldása”, amit azonban időről időre támogathatunk egy helyesen felépített, nem túl szigorú salaktalanító étrenddel.

A salaktalanítás lényege, hogy a kúra idején mellőzzünk bizonyos fajta ételeket, míg másokat részesítsünk előnybe, és növeljük a napi folyadékfogyasztást. Fogyás is bekövetkezhet, de a kúra célja nem ez, és az ilyenkor leadott kilók vissza is térnek, ha befejezzük a diétát. Az is igaz, hogy a méregtelenítés során a szervezetből kiürült toxinok is lassan újra visszakerülnek. Mindkét problémán a tudatos táplálkozás segíthet. A tisztítókúra célja a szervezet minél tökéletesebb működésre való serkentése, tisztító hatású élelmiszerek fogyasztásával.

Salaktalanítás tea

Van-e haszna a méregtelenítő kúráknak? Tudományos bizonyítékok nincsenek, de a rendszeresen salaktanítást végzők energikusabbnak érzik magukat, csakis hasznunkra lehet, ha bizonyos ideig nem fogyasztunk káros dolgokat, és nyilván az is jó érzéssel tölti el az embert, ha tesz valamit az egészségéért.

Az egyik legfontosabb szabály, hogy a kúra ideje alatt fokozzuk a folyadékfogyasztást. Tiszta vizet, a salaktalanítást elősegítő gyógyteákat, zöldség- és gyümölcsleveket igyunk.

Figyelmükbe ajánljuk a Gyógyfű méregtelenítő teáit.

A 35 éve működő GYógyfű Kft. a természet tiszta erejét kínálja Önnek. A legmagasabb minőségű, GMP rendszerben készülő méregtelenítő, tisztító gyógyteák közül a  DETOX REX hatóanyagainak köszönhetően jelentős méregtelenítő hatással bír. A gyógytea a máj, mint a méregtelenítésben fontos szerepet játszó szervünk védelmére szolgál, annak működését támogatja.

Megnézem a magas minőségű DETOX REX  teát a Gyógyfűtől>>

 

Detox rex gyógytea

A kúra ideje alatt hagyjunk fel minden káros szenvedéllyel, tehát ne fogyasszunk alkoholt és ne is dohányozzunk. Kerüljük a mesterséges anyagokat (ízesítők, élelmiszer színezékek, finomított ételek). A cukor és az állati eredetű termékek is kerüljenek ki az étrendből! A zöldségeket, gyümölcsöket biotermelőktől szerezzük be, ez ma már nem olyan nehéz, akár interneten is lehetséges.

Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a szervezet ilyenkor is hozzájusson a megfelelő mennyiségű vitaminokhoz és nyomelemekhez, tehát az étrendet a lehető leggondosabban kell összeállítani, akár étrendkiegészítőket is szedhetünk. Maximum 1 hónap legyen a kúra időtartama, majd fokozatosan vezessük vissza étrendünkbe a megszokott ételeket.

 

Látható, hogy a salaktalanítás során valójában mellőzzük a káros anyagokat, így a szervezet az addig méregtelenítésre fordított energiáit akár öngyógyításra, regenerálásra is fordíthatja.

 

Szponzorált tartalom 


Szerző: Nagy Tünde
2021. 01. 29.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés