2024. Február 28. szerda

A hét témája: Mozgásszervi fájdalmak

Február 14-én sportos, mosolygós, aktív szépkorúakkal telt meg a Szolnoki Tiszaligeti Városi Sportcsarnok. A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) és a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. szervezésében az idei év első Szépkorúak szerdája eseményen 592 régebb óta fiatal töltött el mozgásban gazdag napot.
BŐVEBBEN


A nagy múltú Szépkorúak Sportfesztiválja esemény mintájára, idén több helyszínen is megrendezésre kerül a Szépkorúak szerdája. Február 14-én Szolnokra, március 13-án Sopronba, 20-án pedig Tatabányára visszük a mozgás örömét a Szépkorúak szerdája eseménnyel.
BŐVEBBEN


Derékfájdalmak

A derékfájás nem csak napközben nehezítheti meg a mozgást, de akár az alvás közben is kínzó lehet. A nem megfelelő alvási pozíció pedig tovább ronthat az állapoton.


BŐVEBBEN


Achilles-ín gyulladása

Az Achilles-ín több ok miatt fájhat, megsérülhet, begyulladhat – nem ritkán a túlerőltetés következményeként. Sokszor a sarokban és a vádliban jelentkező fájdalomnak is ez az oka, tehát mindenképpen érdemes szakértő segítséggel kezelni a problémát.


BŐVEBBEN


Nyakfájdalom

Amikor szétnézünk a buszon, a megállókban vagy akár csak az otthonunkban, nagyon sokszor a telefonjukkal foglalkozó embereket látunk. Ez a lehajtott fejű, egy pontot bámuló póz, a „tech neck” nem ritkán nyakfájdalomhoz vezet, amelynek kezelési lehetőségeire dr. Dobos Márta Ilona, a FájdalomKözpont ortopéd orvosa hívta fel a figyelmet.


BŐVEBBEN


Térdfájdalom a hidegben

Lehet-e készülni ezekre a változásokra, hogyan segíthet a szakember a krónikus fájdalmakon?


BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés