2023. December 07. csütörtök

A hét témája: A bababőr ápolása

Teaser WSoodenSpoon

Az érzékeny bababőr ápolása is az első napoktól az egyik legfontosabb kérdés az édesanyáknál, hiszen szeretnénk, ha a kisbabánk kényelmesen érezné magát, boldog, mosolygós és kiegyensúlyozott lenne.


BŐVEBBEN


Babakozmetikumok összetevői teaser

Rengeteg babakozmetikum sorakozik a boltok polcain és a webáruházak kínálatában, de mire célszerű odafigyelni, hogy valóban a babánk bőrének legmegfelelőbbet válasszuk? Érdemes-e hinnünk a reklámoknak, vagy hagyatkozzunk a legjobb barátnőnk tanácsaira, tapasztalataira vagy vakon bízzunk a gyógyszertári készítményekben?


BŐVEBBEN


bőrápolás, baba, bőre

Az egészséges, szép bőrt gyakran hasonlítják a babák bőréhez, ami azonban csak akkor marad finom puha, ha a szülők odafigyelnek helyes ápolására. Különösen a téli hónapokban fontos ez, amikor komoly kihívások érik. A Magyar Gyermekorvosok Társaságának tanácsaiból megtudhatjuk, hogyan vigyázzunk rá.


BŐVEBBEN


pelenkás kisbaba, pelenka-dermatitisz

Szinte nincs is csecsemő, akinek sosem lett volna piros a pelenkában a popsija. A pelenkában felgyülemlő vizelet hatására a bőr hamar felázik, sérülékennyé válik, és kialakul a pelenka-dermatitisz.


BŐVEBBEN


baba bőrápolás
A csecsemők és a kisgyermekek bőrének védőfunkciója nagyon fontos, immunrendszerük fokozatosan fejlődik ki az első életév során. Mit használjunk a picik fürdetésénél, és mire ügyeljünk a későbbi időszakokban?
BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés