2021. Május 06. csütörtök

A hónap témája: Alzheimer-kór

Demencia tiz jele teaser

Az Alzheimer-kór a leggyakoribb agyi rendellenesség, ami időskori demenciához vezet. A betegség korai tüneteinek felismerése hozzásegíthetnek a minél előbbi diagnózishoz és a kezelés megkezdéséhez.


BŐVEBBEN


Alzheimer rajz teaser

Az Alzheimer-kór az életkor előrehaladásával bekövetkező szellemi hanyatlás, amely az orvostudomány jelenlegi ismeretei szerint nem gyógyítható. Milyen tünetekről ismerhető fel, és mit tehetnek a hozzátartozók, ha családtagra sújt le ez a betegség?


BŐVEBBEN


Alzheimer sport teaser
Mélységesen lesúlytja a beteget, ha a diagnózis demencia. Jelenleg nincs mód arra, hogy megállítsuk a betegség előrehaladását, de rengeteget tehet azonban egy egészségesebb életért.
BŐVEBBEN


Alzheimer érzelmi teaser

A gyász a demencia állandó útitársa (Kenneth J Dorka). A betegséggel járó változások miatt a gondviselők gyakran tapasztalják a veszteség és a gyász érzését. A beteg állapotának hanyatlása miatt gyászolunk, ami nem csak az ő számára, de a mi számunkra is veszteséget jelent.


BŐVEBBEN


Alzheimer ht teaser1

Az Alzheimer-kór vagy a demencia egyéb formájának diagnózisa olyan hír, amely az érintettet és a környezetét egyaránt megrázhatja. A hozzátartozókat aggodalommal töltik el a várható változások, és szorongás alakulhat ki bennük a jövővel összefüggésben.


BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés