2024. Június 24. hétfő

A hónap témája: Visszérbetegség

A visszér a fiatalokat sem kerüli el

Naivan azt gondoljuk, hogy 40 alatt az olyan betegségek, mint a visszér elkerülnek minket. A kacskaringós, kidudorodó sötétkék erek csak az idős korosztályt veszélyeztetik, és lábainkat a nyári melegben még sokáig nem kell rejtegetni. Pedig a tartós álló vagy ülő munka a fiatal korosztály lábain is nyomot hagy.


BŐVEBBEN


Trombózis, visszérgyulladás vagy visszérfájdalom

A meleg évszak beköszöntével sokan küzdenek lábfájdalommal, ami elsősorban a kitágult visszereknek a következménye. De vajon honnan tudni, hogy nem visszérgyulladás, esetleg életveszélyes mélyvénás trombózis okozza a problémát?


BŐVEBBEN


Venoprotep teaser

A visszérbetegség Magyarországon nagyon gyakori, szinte minden ötödik embert érint ez a probléma. Cikkünkben összeírtuk a négy legfontosabb tanácsot, melyek betartásával késleltethetjük a visszerek megjelenését, illetve biztosíthatjuk, hogy a meglévők állapota ne romoljon tovább.


BŐVEBBEN


Visszér image

A népbetegségnek számító visszerességről, annak okairól, következményeiről és kezeléséről számos tévhit él a köztudatban. Cikkünkben tudományosan megalapozott tények alapján leszámolunk a mítoszokkal.


BŐVEBBEN


Lábfájdalom_teaser

A lábfájdalom olyan gyakori tünet, hogy sokszor hónapok, néha évek telnek el, amíg a betegek orvoshoz fordulnak.


BŐVEBBEN


A visszeres lábak nem csak esztétikai gondot jelentenek, hiszen az érintetteknek sokszor erős fájdalommal is meg kell birkózniuk, amit hibás keringésű visszerek okoznak. Szerencsére azonban a problémán sokat lehet javítani a helyes mozgással, a megfelelő tornával.


BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés