2021. Május 14. péntek

A hónap témája: Visszérbetegség

Teaser Venoprotep

Írásunkban hasznos tanácsokat adunk mind a visszeresség megelőzéséhez, mind a már kialakult betegség otthoni kezeléséhez.


BŐVEBBEN


Visszér2teaser

A visszérbetegség Magyarországon nagyon gyakori betegség, szinte minden ötödik embert érint ez a probléma. Fiatalkorban is kialakulhat és igaz, hogy nőknél gyakrabban előfordul, de a férfiakat sem kíméli. Kiváltó oka lehet az egészségtelen mozgásszegény életmód, az ülő, vagy álló munka, a túlsúly, a dohányzás, de gyakran örökletes adottság az érfalak gyengesége.


BŐVEBBEN


Veno5teaser

A visszérproblémák telente háttérbe szorulnak, így sokan elfeledkeznek róluk. A baj ezzel az, hogy bár ilyenkor nem látszanak, ennek ellenére a gond továbbra is fennáll, aminek eredménye akár lábszárfekély lehet. Dr. Nyiredy Géza, a Trombózisközpont érsebész főorvosa elárulja, mit lehet tenni, ha mégis elfajulna eddig a probléma.


BŐVEBBEN


Veno3teaser

A visszérbetegség tünetei nem egyszerre jelentkeznek, az első gyanús jelektől a már súlyos szövődményekkel fenyegető visszérgyulladásig évek is eltelhetnek. Időben elkezdve a kezelést azonban a folyamat megállítható. Milyen panaszokra kell felfigyelnünk?


BŐVEBBEN


Visszér1teaser

Egyes statisztikai adatok szerint a lakosság 1/3-át érinti a megbetegedés, és a betegek 5%-a már krónikus vénás elégtelenségben is szenved, sőt kb. 1%-uknál kialakult a rettegett szövődmény, a lábszárfekély is.


BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés