2021. Május 06. csütörtök

Fókuszban: A dohányzás

passzív dohányzás

A cigaretta 4000 különböző vegyületet tartalmaz, amelyből ötven rákkeltő. Ezek nem csak a dohányzókra, de a környezetükben tartózkodókra is károsak. A gyermekek még a felnőtteknél is nagyobb veszélynek vannak kitéve, mivel szaporábban lélegeznek, és a szervezetük is fejlődésben van még.


BŐVEBBEN


dohányzás
Köhögés, hörghurut, tüdőgyulladás, tüdőrák, keringési zavarok, érelmeszesedés, szívinfarktus – csak pár dolog, ami a dohányzásnak köszönhető. A cikk elolvasása talán lendületet ad a leszokáshoz.
BŐVEBBEN


dohányzás, leszokás

Az átlagos dohányos öt év próbálkozás, és hét sikertelen kísérlet után képes végleg letenni a cigarettát kutatók szerint, akik háromezer dohányzó és leszokott ember viselkedését tanulmányozták.


BŐVEBBEN


cigarettafüst, dohányzás, szív
Közismert, hogy a nikotin méreg, de a cigaretta füstjében a nikotinon kívül még 400 olyan anyag található, melyek mérgező hatása további vizsgálatokat igényel.
BŐVEBBEN


Dohányzás, leszokás
Az akaraterő nélkülözhetetlen, de nem minden esetben elég a dohányzásról való leszokáshoz. Rágógumi, tapasz, tabletta – hogyan hatnak, és hogyan kell őket használni?
BŐVEBBEN


dohányzás, szex
A dohányzás és a szexualitás kapcsolatáról mi jut eszébe? Füstöt eregető, szexis mozisztárok, vagy merevedési zavar, cigarettaszagú lehelet, dohányzástól ráncos bőr? Az érem két oldala: tények a dohányzás és a szexuális élet kapcsolatáról.
BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés