2024. Június 21. péntek

Egy mesterséges intelligenciával foglalkozó szakember szerint 2050-től az ember akár robotokkal is létesíthet szexuális kapcsolatot, akik ekkorra megkülönböztethetetlenek lesznek humán társaiktól.


David Levy Szex robotokkal: A humán-robot kapcsolatok evolúciója című könyvében azt írja, hogy a jó szex non-stop bárki rendelkezésére állhat majd, ami főként azok számára jelent nagy lehetőséget, akik csúnyaságuk vagy elszigeteltségük miatt nehezen létesítenek szerelmi kapcsolatot embertársaikkal.

robot szex sex

A szerző szerint a társadalom sokkal jobb hely lesz, ha az ilyen emberek anélkül találnak kielégülést, hogy másoknak ártanának. „Ha létezne a könyvemben leírt robot, biztosan kipróbálnám, milyen vele a szex, és ezt nem tartanám kínosnak. Persze nem mintha szükségem lenne új szexpartnerre, pusztán kíváncsiságból tenném. Boldog házasságban élek.”

Bár a Levy által felvázolt kép kecsegtetőnek tűnik, a tudósítások arról nem szólnak, hogy a szerző számításba vette-e azt a lehetőséget, ha a robotok öntudata és függetlensége olyan fejlettséget ér el, hogy szexpartnereiket is maguk választják majd meg, és nem lesznek hajlandók bárkivel ágyba bújni.


2008. 01. 04.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés