2021. Július 28. szerda
Testradírozás, hajápolás, a lábfejek kényeztetése, narancsbőr eltüntetése: így szépítsük magunkat nyáron!

1./ Szerezzen be egy jó hámlasztót!

Első lépésként javasolt a bőrt felfrissíteni, itt az ideje búcsút venni az elhalt hámsejtektől. A test radírozása a legjobb módja a bőr megújításának, ami azért is fontos, mert az önbarnító, vagy a napozás is csak így ad majd egyenletes bőrszínt. Ehhez egy jó testradírra lesz szükség, amit hetente egy-két alkalommal használjunk rendszeresen.

Nyári szépítkezés

2./ Kerülje az erőteljes napozást!

Semmi nem gyorsítja jobban a bőr öregedésének folyamatát, mint a nap ultraibolya sugárzása. Aki szeretné sokáig elkerülni a ráncokat, az csökkentse a napfürdőzést a minimumra. A napozás másik kellemetlen következménye lehet a leégés, mely ellen a magas faktorszámú fényvédővel védekezhetünk. Ha mégis megkapott bennünket a nap, alkalmazzunk nyugtató, hűtő arcpakolást, használjunk napozás utáni készítményeket, melyek csökkentik a bőrirritációt, a viszketést.

Akinek rosaceás a bőre, szintén kerülnie kell a napozást. Mivel a napfény fokozza a vérbőséget, ami kifejezetten súlyosbítja a rosacea tüneteit, így már az első napsugarak megjelenésétől magas faktorszámú fényvédő krémmel kell óvni a bőrt.

3./ Védje és táplálja bőrét, hajszálait is!

A bőr szépségéhez feltétlenül fontos a hidratálás. A testápolók közül válasszuk a bőrtípusunknak és életkorunknak megfelelőt és használjuk rendszeresen, fürdés után. Itt az ideje a nappali krémet is az évszakhoz igazítani: nehezebb, zsírosabb téli arcápolót könnyebb állagú, legalább 30-as fényvédő faktorral ellátott krémre cserélni. Frissítsük fel a hajvégeket hajvágással, a szokásos balzsam és hajvégápoló mellett hetente egyszer ápoló hajpakolással is készítsük fel a hajszálakat a tűző napsugarak, és a strandok klóros vízének hatása ellen.

4./ Lepje meg magát egy kis kényeztetéssel!

A jó időben előkerülnek a nyitott lábbelik, ezért fontos, hogy a lábfejeket se felejtsük ki a bőrápolási rutinból. Ezen a területen használjunk a lábak – és kezek – bőrének radírozására kifejlesztett terméket. A szezon elején érdemes egy alapos pedikűrnek alávetni magunkat, a szakember által létrehozott állapotot később már könnyebb „szinten tartani”. A kéz bőrének is jól eshet egy alapos radír, paraffinos bőrápolás, kézmasszázs.

5./ Viszlát, narancsbőr!

A narancsbőr elleni termékek többsége a hozzáadott hatóanyagainak köszönhetően, a vérkeringés fokozásával segíti az érintett területen lerakódott zsírszövet lebontását. Azonban egyik krém sem csodaszer, ezért jó, ha az életmódunk is segíti a kedvező változást. A fehérliszt és fehér cukor mellőzése, és a rendszeres mozgás hatékonyan képes távol tartani, de legalábbis mérsékelni a narancsbőr megjelenését a combok, fenék és has területén.


Szerző: Nagy Tímea

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés