2022. Május 17. kedd

Öt pontos nyári bőrtréning

SZPONZORÁLT TARTALOM
1 . oldal
Testradírozás, hajápolás, a lábfejek kényeztetése, narancsbőr eltüntetése: így szépítsük magunkat nyáron!

1./ Szerezzen be egy jó hámlasztót!

Első lépésként javasolt a bőrt felfrissíteni, itt az ideje búcsút venni az elhalt hámsejtektől. A test radírozása a legjobb módja a bőr megújításának, ami azért is fontos, mert az önbarnító, vagy a napozás is csak így ad majd egyenletes bőrszínt. Ehhez egy jó testradírra lesz szükség, amit hetente egy-két alkalommal használjunk rendszeresen.

Nyári szépítkezés

2./ Kerülje az erőteljes napozást!

Semmi nem gyorsítja jobban a bőr öregedésének folyamatát, mint a nap ultraibolya sugárzása. Aki szeretné sokáig elkerülni a ráncokat, az csökkentse a napfürdőzést a minimumra. A napozás másik kellemetlen következménye lehet a leégés, mely ellen a magas faktorszámú fényvédővel védekezhetünk. Ha mégis megkapott bennünket a nap, alkalmazzunk nyugtató, hűtő arcpakolást, használjunk napozás utáni készítményeket, melyek csökkentik a bőrirritációt, a viszketést.

Akinek rosaceás a bőre, szintén kerülnie kell a napozást. Mivel a napfény fokozza a vérbőséget, ami kifejezetten súlyosbítja a rosacea tüneteit, így már az első napsugarak megjelenésétől magas faktorszámú fényvédő krémmel kell óvni a bőrt.

3./ Védje és táplálja bőrét, hajszálait is!

A bőr szépségéhez feltétlenül fontos a hidratálás. A testápolók közül válasszuk a bőrtípusunknak és életkorunknak megfelelőt és használjuk rendszeresen, fürdés után. Itt az ideje a nappali krémet is az évszakhoz igazítani: nehezebb, zsírosabb téli arcápolót könnyebb állagú, legalább 30-as fényvédő faktorral ellátott krémre cserélni. Frissítsük fel a hajvégeket hajvágással, a szokásos balzsam és hajvégápoló mellett hetente egyszer ápoló hajpakolással is készítsük fel a hajszálakat a tűző napsugarak, és a strandok klóros vízének hatása ellen.

4./ Lepje meg magát egy kis kényeztetéssel!

A jó időben előkerülnek a nyitott lábbelik, ezért fontos, hogy a lábfejeket se felejtsük ki a bőrápolási rutinból. Ezen a területen használjunk a lábak – és kezek – bőrének radírozására kifejlesztett terméket. A szezon elején érdemes egy alapos pedikűrnek alávetni magunkat, a szakember által létrehozott állapotot később már könnyebb „szinten tartani”. A kéz bőrének is jól eshet egy alapos radír, paraffinos bőrápolás, kézmasszázs.

5./ Régi és új hegek halványítása otthon

Míg a sebek ápolásánál gondosan járunk el, a hegek kezelésére már kisebb figyelem irányul. Gyakran csak akkor foglalkozunk a heggel, amikor az már zavaró, korlátozza mindennapi életünket, befolyásolja önbizalmunkat. Szerencsés esetben a hegkezelés, legyen szó műtéti hegről vagy kisebb sérülés után maradt hegről, a seb záródását, illetve a varratok eltávolítását követően megkezdődik. Az optimális heggyógyulás érdekében a következőket érdemes betartani:

 

Narbeninfo

 

• Kerülje a túlzott meleget és a túlzott hideget!

A friss hegek különösen érzékenyek. Ha intenzív napfénynek vagy UV sugárzásnak vannak kitéve, az év hat hónapjában fényvédőkrémet tanácsos használni.

• Ne viseljen dörzsölő ruházatot!

Kerülje a túl szoros ruhák viselését, mert azok irritálhatják a heges bőrt. A heges felület bőrpírral és a heg keményedésével reagálhat a dörzsölődésre.

 

• Figyeljen a csuklón, könyökön és más, ízületi területen található hegekre!

A csontok közelében található hegeket különösen védeni kell. Vigyázzon, nehogy újra megsértse a heges bőrt! A friss hegek hamar kinyílhatnak sportolás közben.

 

• Legyen türelmes!

Egyes hegek gyorsabban reagálnak a kezelésre, mint mások. Elengedő türelemmel és gondossággal a heg állapota sokat javulhat.

• Contractubex® Gel – a klasszikus

Contra2

 

A Contractubex® gél a világ legkedveltebb hegkezelő terméke. Több, mint 50 éve sikeresen alkalmazható hegek kezelésére. Több mint 60 országban van jelen.


A Contractubex különböző típusú hegek kezelésére alkalmazható a seb bezáródása után.

A Contractubex úgy fejti ki hatását, hogy elnyomja a hegszövet növekedését, elsimítja és fellazítja a hegszövetet. Emellett csökkenti a bőrpírt, melegedést, duzzanatot és fájdalmat (gyulladáscsökkentő hatású).

A készítményt naponta többször finoman be kell dörzsölni a bőrbe, ill. a hegszövetbe, amíg a gél be nem szívódik a bőrbe. Régi, vastag hegek esetében éjszakai fedőkötéssel lehet fokozni a készítmény hatását. A Contractubex-et a sebek bezáródását követően kell alkalmazni.

A heg vagy kontraktúra kiterjedésétől és vastagságától függően a kezelés több hetet, hónapot vehet igénybe. Különösen a friss hegek kezelése során kerülni kell a fizikai ingereket, például az extrém hideget vagy az UV fényt, ill. nem szabad a készítményt túl erősen bedörzsölni.

A Contractubex et a betegek általában jól tolerálják, akár hosszú távon is. A hegesedés mértékétől függően a kezelés 3-6 hónapig tarthat, mivel a hegszövet nagyon lassan regenerálódik.

A Contractubex-kezelés alatt alkalmanként jelentkező viszketés a hegszövet változásainak következménye is lehet, és általában nem igényli a kezelés leállítását.

A várható eredmény megéri a kezeléshez szükséges türelmet!

Megnézem a Contractubex® Gel-t < <

Gyermekek esetén, 1 éves kortól naponta egyszer vagy kétszer ajánlott bedörzsölni a hegszövetbe.

1 évesnél fiatalabb gyermekek esetén az alkalmazása nem ajánlott.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A dokumentum lezárásának dátuma: 2021. június 28.

CONTRACTUBEX GÉL 20 G • VÉNY NÉLKÜL KAPHATÓ GYÓGYSZER • OGYI-T-1640/01 • Kérjük, figyelmesen olvassa el a dobozban található betegtájékoztatót (OGYI/37541/2014, OGYI/25125/2015) •KERESSE A GYÓGYSZERTÁRAKBAN! • Gyártó: Merz Pharmaceuticals GmbH, Germany • Képviselet: Shila-Medic Kft. 4030 Debrecen, Puttony u. 35.


Szerző: Nagy Tímea

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés