2022. Augusztus 08. hétfő

A szúnyogok már a városban vannak, a nap a játszótéren is éget

Hatékony megoldás a viszketés és a bőrpír kezelésére
1 . oldal
Napégés  -  Szúnyogcsípés  -  AllistilEP gél: gyógyszer a viszketés enyhítésére
A mostani szülőgenerációk tapasztalhatják, hogy nagyot változott a nyári világ gyerekkoruk óta. Korábban a városban csak elvétve találkozhattunk szúnyoggal, kullanccsal, mára számolni kell mindkettővel. Naptejet csak a nyaraláson láttunk, ott is csak a vízparton, ha elérték a rohangáló gyerekeket a szülők. A mai gondos anya és apa a fényvédő készítményt az első meleg, napsütéses tavaszi napon megvásárolja, sőt választ hozzá napozás utáni bőrápoló krémet és egyúttal felkészül egy esetleges napégés tüneteinek enyhítésére is. Nincsen nyár szúnyogcsípés nélkül, így a viszkető, piros csípések kezelésére is szükség lesz, ha nem akarjuk vakargatni a dudorokat. A krémes dobozok és tubusok mellé jól jön még néhány okos tanács, mikor mit „kenjünk” a családra és már indulhat a nyár, otthon, vízparton, erdőben.

Általános, hogy a családok a kora nyári, hétvégi kirándulás után, hosszú, városi játszótéren töltött időt követően tapasztalják, hogy a gyerekek érzékeny bőrét, arcát, nyakát, már megkapta az első erősebb nap. Örül kicsi és nagy, hogy végre a szabadban és jó melegben mozoghat vagy pihenhet. Bármilyen hihetetlen, de már „elfelejtettük”, hogy krémezni, védekezni kell, nem csak a vízparton, hanem bárhol a szabadban. A nyaraláson pedig az első enyhe napégést gondos fényvédelem ellenére sem mindig sikerül megúszni. Íme a legfontosabb tanácsok a napégés elkerülésére, és a nyári kötelező szúnyogcsípések kellemetlen viszketésének enyhítésére.

Allistilep nyár

Napégés

A napégés a bőr idő előtti öregedését okozza és a bőrrák kialakulásának kockázatát növeli, így tegyünk meg mindent, hogy megelőzzük.

Aranyszabály, nyáron a média minden nap ismétli, hogy délelőtt 11 és délután 15 óra között ne tartózkodjunk napon. Aki teheti, tartsa be ezt a szabályt és máris sokat tett a napégés elkerülése érdekében. Fontos, hogy ne csak a nyaraláson és a vízparton, hanem kiránduláson, sőt, hosszabb városi nyaralás, de akár csak hosszabb városi séta alkalmával is használjunk a bőrtípusunknak megfelelő fényvédő krémet. Kenjünk be arcunk, nyakunk, fedetlen karunk.

Csak kevesen tudják és még kevesebben tartják azt a fontos szabályt, hogy a fényvédő készítményeket már a napozás, szabadban tartózkodás előtt fél órával tanácsos használni, így fejtik ki legjobban a hatásukat. Mielőtt elindulunk, érdemes a készülődés, rutin részévé tenni a naptejezést. A gyerekeket mindig 50 faktoros krémmel kenjük be és ne feledkezzünk meg ennek időközönkénti megismétlésével sem. A nyár közepére lebarnulunk, a krémezést ez után is, ugyanúgy szükséges folytatni, hiszen csak így védekezhetünk a nap káros sugarai ellen.

Napfürdőzés után mindig használjunk napozás utáni krémeket, arra az esetre, ha mégis leégnénk recept nélkül kapható készítmények állnak rendelkezésünkre. Figyeljünk az enyhe bőrpírra is, amely nem biztos, hogy viszket, fáj, de érdemes tudni, hogy károsítja a bőrt. Segítsük a bőrsejtek regenerálódását és enyhítsük a napégés tüneteit.

A helyi kezelés szinte azonnal nyugtatja a bőrt és csillapítja a fájdalmat. Többféle vény nélkül kapható készítmény közül válogathatunk.

AllistilEP gél: gyógyszer a napégés tüneteinek enyhítésére>>

Szúnyogcsípés

Vízparti nyaralóhelyeken ha rendszeresen végeznek szúnyogirtást, akkor is találkozni fogunk az apró vérszívókkal. Gyerekek gyakran mondják: engem szeretnek a szúnyogok, jó sok csípésem van anyu, nagyon viszket. Gyakran felnőttek sem tudják megállni a szúnyogcsípések elvakarását. Ezzel nagyobb bajt okozhatunk, mivel kezünkről kórokozókat juttathatunk a parányi sebbe, ami miatt felülfertőzés, gyulladás alakul ki, nehezebben gyógyul és akár csúnya heget is hagy maga után. A nyaralásra vigyünk magunkkal szúnyogriasztót és válasszunk olyan krémet, gélt is, ami enyhíti a csípések okozta viszketést. A csípés helyét lemosva, az esetleges benne maradt fullánkot eltávolítva (a kullancsot is nyomkodás nélkül, egy rántással kihúzva) kenjük be a bőrnyugtató készítménnyel.

AllistilEP gél: gyógyszer a rovarcsípések tüneteinek enyhítésére>>

AllistilEP gél: gyógyszer a viszketés enyhítésére

Az AllistilEP gél hatóanyaga az antihisztaminoknak nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik. Az AllistilEP gél a különböző bőrreakciókat (pl. bőrkiütések, csalánkiütés, rovarcsípés, napégés és felületes égési sérülés) kísérő viszketés enyhítésére alkalmazható. Az AllistilEP a viszketést a szervezetben az allergiás reakciók során felszabaduló hisztamin hatásának gátlásával szünteti meg. A gél a bőrbe történő felszívódását követően gyorsan, akár néhány perc alatt csillapítja a viszketést és a bőrirritációt. Az AllistilEP gél ezen kívül helyi érzéstelenítő hatással is rendelkezik.

Solphar gél 

Hogyan kell alkalmazni az AllistilEP gélt? >>

A kockázatokról és a mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Szponzorált tartalom

 


2022. 06. 08.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés