2022. Szeptember 25. vasárnap
Minden nő többször is megtapasztalja élete során, hogy különböző okok miatt felborul a hüvelyflóra egyensúlya. Diszkomfortérzet, hüvelyfolyás, viszketés, égő érzés tartozik a leggyakoribb figyelmeztető jelek közé. Ilyenkor első lépésként valamilyen recept nélkül kapható, hüvelyflóra helyreállítását szolgáló hüvelytablettát, kúpot választunk az egyensúly helyreállítása érdekében. Az ideális azonban az, ha tisztában vagyunk azokkal a helyzetekkel, melyekben számolhatunk a hüvely normál ph-jának eltolódásával és a prevencióra, a megelőzésre is hangsúlyt fektetünk.

Az egészséges női hüvelyben a tejsavbaktériumok (lactobacillusok) vannak túlsúlyban. Előfordulási gyakoriságuk 90-95%, a tejsav koncentrációja pedig 2-3%, ami savas közeget jelent.

Ha a hüvely természetes egyensúlya felborul, a lactobacillusok relatív száma csökken. Így azok nem képesek a megfelelő savas környezet biztosítására és a baktériumölő anyagok megfelelő koncentrációjának fenntartására. Megelőzésnek is kiváló egy intim pH-értéket helyreállító kúra, de ha már jelentkeznek a kellemetlen tünetek, tanácsos elkezdeni a helyreállító kúrát.

Az intim egészség megóvása érdekében érdemes a következő tanácsokat gondosan betartani:

• Fogyasszon bőségesen folyadékot, elsősorban vizet - A sok folyadék fogyasztása megnehezíti a kórokozók elszaporodását a szervezetben.

• Kerülje a hüvelyöblítést - A hüvelynek megvan a maga pH-értéke, melyet nem kell „tisztán tartani”

• Ne használjon lúgos törlőkendőket, szappanokat – használjon tiszta törölközőt

• Cserélje szárazra a nedves fürdőruhát – A nedves, hűvös ruha könnyen válik a kórokozók melegágyává

A hüvelyflóra helyreállítása történhet célzottan, a hüvelybe juttatott lactobacillus tartalmú hüvelyi készítményekkel, és a legújabb kutatási eredmények szerint szájon át bevihető lacktobacillus készítményekkel is.

Vagilact

A Vagilact-Q hüvelytabletta Lactobacillus, tejsav és természetes hatású ösztrogén kombinációjával segít az egészséges hüvelyflóra megőrzésében és helyreállításában úgy, hogy

• hozzájárul a normál hüvelyflóra visszaállításához;

• segít a bakteriális vaginózis tüneteinek kivédésében;

• csökkenti a kellemetlen tüneteket (égő érzés, hüvelyfolyás, viszketés);

• megakadályozz a a gyakori gombás és bakteriális hüvelyi fertőzések kiújulását.

Mikor tanácsos a Vagilact-Q hüvelytabletta alkalmazása?

• minden fertőzés kezelése után (bakteriális és gombás fertőzés esetén is); a húgyuti és hüvelyi mikroflóra helyreállítására

• bakteriális vaginózis esetén, antibiotikum kúra után kiegészítő kezelésként

• megelőzésre – a normál ph tartomány és ezzel a természetes intim védelem fenntartására.

Vagilact Q hüvelytabletta - Ne hagyja otthon nyáron>>

 

EP kártyára is megvásárolható

 

Szponzorált tartalom


2022. 05. 27.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés